Bumerang - Yazarkafe

9 Nisan 2018 Pazartesi

GEZMELER/GEZMELER .........İSTANBUL'DAKİ MADAME TUSSAUDS BALMUMU HEYKEL MÜZESİ

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......

Şubat ayında LegolandⓇ Discovery Center gezimizde Sea life ve Madame Tussauds Müzesinin biletlerini almıştık. İlk fırsat bulduğumuz hafta sonu Yusuf'umla tuttuk müzenin yollarını. Yazdık telefona navigasyona müzenin ismini hep önünden geçtiğimiz bir yermiş meğer . Bir heycanla girdik pek bir şey beklemiyordum hemen girip çıkacağız zannetmiştim ama ön yargılı olmamak lazımmış gerçekten çok zevk aldık ve eğlendik oğluşumla.






























Yusuf daha önceden müzede olduğunu öğrendiği Atamızı çok görmek istiyordu zaten ilk te onu gördük resimler çekildik bol bol .



Bir an inanamıyorsunuz geçek insan gibiler  sanki canlanıverecekler  bir çırpıda , değişik bir müze oturup yanlarına fotoğraf çektiriyorsunuz,  elleyebiliyorsunuz heykelleri sorun çıkmıyor diğer gezdiğimiz müzeler gibi değil  özgürsünüz. 




Fatih Sultan mehmet karşılıyor sedirinin üzerinde  oturarak elinle çiçekle sizleri ilişiveriyorsunuz yanına bir fotoğrafla onla çekiliyorsunuz.
 
















Ardından haşmetiyle Kanuni sultan süleyman ve büyük bir tevazuyla gönüller sultanı Mevlana'yı görüyorsunuz.

Birkaç Türk büyüğünü görerek geçiyoruz koridordan her bal mumu heykeli gördüğümüz de hayranlığımız bir kat daha artıyor gerçekten çok güzeller inanın her an birisi canlanacak hissine kapılıyorsunuz. 

Çoğunlıkla yabancı ünlülerin misafir ettiğimiz bir hole çıktık ne yazık ki asırlık sanatçı ve alim olan Leonardo da Vinci'nin heykelini göremedik çünkü kendisi başka bir sergiye konuk olarak gitmiş. 









Amadeus Wolfgang Mozart piyanosuna oturabiliyorsunuz.





Albert Einstein 
ziyaret 
ediyoruz...


















Türkiye'nin ilk kadın pilotu, Sabiha Gökçen'i ziyaret ediyoruz...






Bu arada Muhammed Aliyle kısa bir maç yapıp. Rafael Nadal ve Mariya Şarapova'la tenis oynuyoruz. 




Bir kaç heykelden sonra dünya çapında çeyrek asırlık müzenin mimarı Madame Marie Tussaud tanışıyoruz.

Müzik efsanelerinin önünden geçip MFÖ grubuna katılıp batari çalıyoruz...


 
Tom Cruise motosiklete binip ET'le bisikletle dolaşabilirsiniz... 


















Aslanlar arasında kral olup, korkunç yeşil dev Shrek'le fotoğraf çekilip, yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ve Kerem Bursin ve diğer bir çok ünlünün olduğu büyük bir alana geliyoruz.  

Birkaç ünlü daha görüp müze gezimizin sonuna geliyoruz. 

Genel olarak, bir Madame Tussauds balmumu figürünün uzmanlıkla şekillendirilmesi, kalıbının hazırlanması ve renklendirilmesi dört ay sürer; figürlerin her biri yaklaşık 300.000$ değerindedir.

Hayranlık la gezdiğimizi bu müzeyi sizinde en kısa zamanda gezmeniz dileğiyle..