Bumerang - Yazarkafe

28 Ocak 2019 Pazartesi

RED LENTİL SOUP....URFA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI.....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim...



Kırmızı mercimek çorbasını çok severim her türlüsünü de yapmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz gün Sevgi Ablayla sohbetimiz sırasında söz mercimek çorbasına gelince o da Şanlı Urfa'da yapılan ve sabahları kahvaltıda yedikleri mercimek çorbasından bahsetti ve hatta hemencecik yapıverdi içinde hiç birşey olmayan sadece mercimekle yapılan süzmediğiniz halde süzme mercimek çorbası kıvamında üzerindeki sade yağda karamelize ettiğimiz soğanla ayrı bir lezzetli olan mercimek çorbası yedik çok beğendik sizlerle de tarifini paylaşmak istedim. Ben bundan sonra yaptığım çorbalarım arasına aldım sizde deneyin derim. Afiyetle sağlıkla....
MALZEMELER
  • 1 su bardagi kirmizi mercimek
  • Yarim yemek kasigi tuz
  • Sade yağ 
  • 1 orta boy soğan 

YAPILIŞI

Kırmızı mercimeği yıkayıp düdüklüye koyup üzerine tuzunu ve üstünü biraz aşacak miktarda su ekliyoruz. 

Bu corbanin sırrı mercimeğin içinde hiç birşey olmaması kısık ateşte tamamen parçalana kadar pişilmesi. İçinde kıvam arttırıcı un olmadığından  suyunu fazla koymamamız kıvamlı bir çorba elde etmemizi sağlayacak. 




Diğer taraftan da tavamızda sağde yağımızı alıp içine soğanlarımız ekleyip karamelize şekilde pişiriyoruz.  





Çorbamız hazır ekleme, çırpma, süzme yapmadan tamamen pişen çorbamızı servis tabağımıza alıp üzerine  sosumuzu ekleyip afiyetle yiyoruz