Bumerang - Yazarkafe

1 Mart 2017 Çarşamba

GEZMELER GEZMELER .... ÇINARALTI DÜRÜM MALTEPE ...

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

                      Bismillahirrahmanirrahim......

Sizinle bloğumun  da sloganı  olan '' Hayata dair herşeyi '' paylaşıyorum. Daha çok yemek tarifleri de olsa  bazen gittiğim bir müzeyi , bazen o günkü gündemdeki konularla ilgili görüşümü nacizane paylaşmaya çalışıyorum. Gezdiğim yerleri ''Gezmeler Gezmeler '' ana başlığında topluyorum.  Sizlere bugün  çok gittiğimiz ve gitmekten çok zevk aldığımız  ÇINARALTI DÜRÜMDEN bahsetmek istiyorum. 







Çınaraltı Dürümcüsü Maltepe/İdealtepe minibüs yolunda ,   hemen üzerinden E-5'le sahil arası bağlantı yolu geçen  dıştan baktığınızda bacasından mis gibi sizi  kebap yemeğe davet eden kokular gelen, içerisinde küçük hasır tabureler önünde kocaman sinilerin  karşıladığı otantik bir kebapçı. 


İlk gittiğimde  sanırım on yılldan fazla oluyordur pek güzel gelmemişti gözüme tabi ozaman lar da  bu kadar büyümemişti daha çok derme çatma salaş bir görüntüsü vardı sonraları  öne ve arkaya camekan, klima, televizyon işi baya  geliştirdiler ama gittiğim  günden beri çoğu eleman, hizmet ve  lezzet aynı ve her geçen gün masalar daha bir kalabalık...  Bebekliğinden beri  kebap sever Yusuf 'ta  ve yanımızda götürdüğümüz eş dosta buranın müdavimi oldular.  


















Kapıdan girdiğinizde güler yüzlü ilgili bir personel karşılıyor doluysa size oturacak bir yerler göstermeye çalışıyorlar masamıza geçtiğinizde siparişi veriyoruz artık bizi tanıdıkları için hemen mangala çok sevdiğimiz soğan ve biberi atıyorlar, siz beklerken önünüzdeki boş sininin üzerini donatıyorlar maydanoz, turp, roka gibi yeşillikler, acı turşu, lavaş ve enfes nar ekşili bir salata geliyor, genelde çok aç olduğunuz için hemen salatadan başlıyoruz kebap bitmeden salatanız biterse istediğiniz taktirde hemen yenisi geliyor. 
















Dürümünüz veya istediğiniz kebaptan sonra güzel bir künefe yemek isterseniz size tavsiyem yemek siparişinizi verirken sipariş etmeniz gelmesi biraz zaman alabiliyor. 








Yemeğinizin üzerine çay ikaramına  geçiyorsunuz şimdi sıra hesapta  fiyatlar gayet uygun sadece kebap parası veriyorsunuz yediğimiz yeşillik ve salatalar ikram çünkü.  Memnun ve tok şekilde ayrılıyoruz dürümcüden, Maltepe yakınlarındaysanız yada oralardan geçerseniz uğrayın derim.