Bumerang - Yazarkafe

28 Ocak 2016 Perşembe

ETİ MATİK BORLU DOĞAL MİLLİ TEMİZLİK ÜRÜNÜ





Daha önce bor madeninden bahsetmiş ve bor madeni kullanarak çamaşır ve bulaşık deterjanı yapıp sizinle paylaşmıştım. Mevlanın ülkemize verdiği en büyük hediyelerden biri olan bor madeninin %75'şi Türkiye'mizde bulunuyor gübreden, sağlık sektörüne, cam üretiminden , ahşap korumasına ve temizlikte birçok yerde kullanılıyor. Ama bizler bireysel olarak ya bunu duymamışız yada kullanım alanlarını bilmiyor ve kullanmıyoruz.


BOR MADENİ 

 Bende ilk olarak deterjana altarnetif olarak doğal ürün kullanmak istediğim de karşılaştım borla çok denemeler yaptım ve sizlerle paylaştım ama tabi hazır deterjan gibi '' armut piş ağzıma düş '' olmuyordu ilk önce boraks temin edeceksiniz sonra karşımı hazırlayacaksınız uğraş gerektiriyordu ama ben yılmadan yaptım. Bazen sıvı karışım olarak hazırladım bazende toz karışım olarak hazırladım. Genel olarak özellikle renkli çamaşırlarda ve kazaklarda çok memnun kaldım . Yumuşatıcı kullanmadan yıkadığınız çamaşırlar yumuşacık oluyordu, beyazlarda da ön ıslatma yapıp yıkadığımda onlarda da iyi sonuç aldım. 

BORAKS
Tabi bunu mali boyutu da var evde hazırladığınız karışıma boraks alıyorsunuz, boraksı eczanelerden temin etmeye kalkarsanız kilosunu 50 TL. kadar faiş fiyata alabilirsiniz benim yaptığım gibi hammadde satan toptancılardan bulursanız kilosunu 6 TL. temin edersiniz ve karışımı yaparken içine eklediğiniz çamaşır sodası ve zeytinyağlı sabun da fiyatını eklerseniz maliyet baya kabarıyor bereketli oluyor bu yaptığınız karışım uzun süre kullanıyorsunuz ama fiyat baya tuzlu oluyor . Uzun süre yaptım kullandım bukarışımı taki Eti matiği duyana kadar sağolsun sosyal paylaşım sitelerinden arkadaşlar borlu bir matik temizlik ürünü olduğunu duyurusunu yaptılar bunu henüz duymuşken büyük bir alışveriş firması Eti matik te kampanya yaptı beş kilo fiyatı 12 TL yi duyunca bize çok yakın olan marketin yolunu tuttum ilk kullandığımdan itibaren gerçekten çok memnun kaldım ve o günden sonra Eti matik kullanmaya başladım ve etrafımda eşe dosta bahsettim merak edenlere de denemeleri için verdim onlardan da iyi geri dönüşler aldım. Sizlerinde kullanmanız önermek hem kimyasal deterjanlara bir alternatif hem de Ülkemiz de bulunan bu madeni kullanmanızı teşfik için sizlerle bu paylaşımı bulunmak istedim. Deneyin derim .....