Bumerang - Yazarkafe

9 Şubat 2017 Perşembe

TERBİYELİ ISPANAK KÖKÜ ÇORBASI


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......


Yıllar önce Kirvem Şenay'dan almıştım birkaç seferde yapmıştım bu tarifi çok lezzetli bir o kadar da besleyici bir çorba . Geçen gün aldığım bebek ıspanakların köklerini dondurucuya koymuştum salata yaparım diye düşünüyordum ama bu sefer çorba yapmak nasip oldu internetten de bir kaç tariften uyarlama yaparak çok lezzetli bir çorba yaptım.




MALZEMELER
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 170 gr kadar ıspanak kökü
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt(ben süzme yoğurt kullandım )
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 su bardağı su
  • tuz
ÜZERİ İÇİN
SOS MALZEMESİ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane, kırmızı toz biber
MALZEMELER
Ispanak köklerini çok güzel yıkayıp temizleyip ince ince kıyın.(Ben dondurucudan kullandım.)
Soğanı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağın da kavurup içine ıspanakları da ekleyip diriliklerini kaybedinceye kadar kavuruyoruz. .
Ayrı bir kasede yumurta, unu, yoğurdu(Ben süzme yoğurt kullandım,) dövülmüş sarımsakları ekleyerek çırpıyoruz.
Kavrulan ıspanaklar içine su ekleyip ıspanakların yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve hazırladığınız terbiyeyi içine yavaş yavaş döküp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra tuz ekleyip on dakika kadar daha kısık ateşte pişirdikten sonra altını kapatıyoruz..
Erittiğimiz tereyağının için de naneyi ve kırmızı biberi hafifçe yakıp kasedeki çorbalarımızın üzerine gezdirerek servis yapıyoruz...