Bumerang - Yazarkafe

16 Mart 2017 Perşembe

DEV ETİ CİN YAPTIM... PORTAKAL JÖLELİ TART PASTA....ORANGE TART......

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

                      Bismillahirrahmanirrahim......
Çocukluğumuzun ve şimdide çocuklarımızın vaz geçilmezi olan ETİ CİN'in devini yaptık. Özellikle içine yaptığım portakal jölesi o kadar lezzetli oldu ki tencerenin dibini yemek için çocuklar adeta yarıştılar. Çok lezzetli ve kolay çay saatleriniz için hafif ve lezzetli tatlı yapmak isterseniz mutlaka bu de ETİ CİN'i deneyin derim. 




TART KEK MALZEMELER

  • 2 adet yumurta, 
  • 1 çay bardağı toz şeker, 
  • 1 çay bardağı süt, 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı, 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 2 çay bardağı un. 



PORTAKALLI JÖLE MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı portakal suyu, 
  • Yarım su bardağı su, 
  • 5-6 yemek kaşığı şeker, 
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta,
  • yarım limon ,
ÜZERİ İÇİN

  • Kakaolu pasta süsü. 







YAPILIŞI 
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikser  çırpalım üzerine diğer malzemeleri de karıştırıp yağlayıp unladığımız tart kalıbına döküp önceden ısıtılmıs 180°  fırında pişip pişmediğini kürdanla kontrol etip pişiriyoruz. 




Portakal jölesi için tencerede portakal suyu, su ,şeker, nişasta ve limonu karıştırıp  koyulaşana kadar pişiriyoruz. 





Soğuyan keki bir servis tabağına çeviriyoruz.

Ilımasını beklediğimiz portakallı jöleyi kekimize döküyoruz.

En üstüne pasta süslerini döküyoruz. Dev ETİ CİN'imiz hazır. 
İnanın çok lezzetli oldu . Afiyet şeker olsun. Sofralarınızda misafir ve bereket eksik olmasın...