Bumerang - Yazarkafe

27 Ekim 2016 Perşembe

EN KOLAY MANTI ..... YUFKA MANTISI .....



بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 


                      Bismillahirrahmanirrahim......


























Bizim gibi mantı müftelasıysanız  size hem kolay hem de hem de oldukça lezzetli bir mantı tarifi vereceğim. Kokusu  o kadar güzeldiki Yusuf'cuk fırından çıkmasına bile  bekleyemeden  yemek istedi.  Sizin de  hamur açmaya vaktiniz yoksa pratik bir o kadar lezzetli bu mantıyı hemen deneyin derim..



MALZEMELER

3 Adet yufka
500 gram kıyma
1 Adet soğan
tuz, kırmızı biber karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ

SOS MALZEMESİ

1 yemek kaşığı biber salçasi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 bardak su

ÜZERİ İÇİN 

Bir kase yoğurt
1 diş sarımsa
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 tatlı kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Kıymanın içine soğan, yağ,  tuz ve baharatlarını ekliyoruz böylece iç harcımız hazır.

  
 

Tezgaha yufkamızı serip yanlarından katlayıp  düz kısmına iç harcından koyuyoruz. 

Harcı koyduğumuz köşeden başlayarak  yufkayı sarıp iki parmak kalınlığın da kesiyoruz.  


Yağladığımız cam kabımıza iki parmak kalınlığında kestiğimiz mantılarımızı dizip üzerine sıvı yağ sürüyoruz.



Mantıları 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


Öteyandan salçaları bir tavaya alıp sıvı yağla kavurduktan sonra üzerine suyu ekleyip bir taşım kaynatıp bu hazırladığımız sosu kızaran mantılarımızın üzerine döküp on onbeş dakika daha sosunu çekmesini sağlıyoruz.



Şimdi de mantının vazgeçilmesi sarımsaklı yoğurt du hazırlıyoruz, tereyağında pul biberi yakıp son dokunuşunu yaptıkmı mantımız servise hazır.


İsterseniz benim yaptığım gibi porsuyonlara bölüp servis yapacağınız gibi direk tepsinin üzerine yoğurdu ve tereyağını da döküp servis yapabilirsiniz... Afiyet sağlık olsun ....