Bumerang - Yazarkafe

30 Kasım 2015 Pazartesi

FIRINDA KREMALI PATATES






İşten eve giderken bu gün evdeki yemeklere ek ne yapayım derken aklıma geldi. Tarifi yemeğe gittiğimiz bir restauranta yemiş, çok beğenmiş ve şeften tarifi almıştım. Daha sonraki günlerde kendimce eklemeler yaptım ve her yapışımda da daha güzel tatlar oluştu. Bu tarif kolay çok leziz ve ister tavuk ister et her şeyin yanına yapabileceğiniz  yediğiniz anda bir patates bu kadar mı lezzetli olur diyeceğiniz bir kere yaptığınızda en kısa sürede tekrarlayacağınız nefis bir tat... Ben evdekiler sevdiği için bol miktarda yapıyorum isterseniz tarifi kendinize göre azaltıp veya çoğaltabilirsiniz ..






MALZEMELER
  • 7-8 adet orta boy patates
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 1/2 muskat rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz, karabiber, 

YAPILIŞI  



Patatesleri soyun ince halkalar halinde doğrayın. 



Normal tariflerde  doğradığınız patatesleri tepsiye dizip hazırladığınız sosu patateslerin üzerine döküyorsunuz bense patatesleri geniş bir kaba alıp üzerine süt, krema, kaşar peyniri, tereyağını  ve baharatını ekleyip  harmanlayıp   daha sonra patatesleri tepsiye dizip üzerine   kabım da kalan sosu döküyorum böylece bütün patatesler soslanmış oluyor. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp   180 derecede patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz daha sonra folyoyu alıp üzerinin kızarmasını sağlıyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.... Afiyet olsun ....