Bumerang - Yazarkafe

15 Mayıs 2018 Salı

1. DAY ...CAPPADOCIA; TURKEY’S WONDERLAND...GEZMELER GEZMELER 1. GÜN ...... HARİKALAR DİYARI KAPADOKYA. GÜZEL ATLAR ÜLKESİ....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......  
On beş yıl önce gelmiştim dostlarımla bu harika yerlere bu ikinci gidişim bu sefer yine can dostlarımla  ve kuzucum Yusuf''umla gelmek nasip oldu ve  istanbul'a dönerken yine tekrar ne zam gelirim diye düşünür buldum kendimi anlayacağınız buranın tozunu yutan gelmelere doyamıyor buralara. İlk gelişimizde geldiğimiz turu  pek memnun kalmamıştık bu sefer gidişimizde Jolliy Turu tercih ettik .

TUZ GÖLÜ..
Yusuf'un arabadan çektiği Tuz gölü fotoğrafı
Turumuz Kayseri konaklamalı olduğu için bazı yerleri uğramadık Tuz gölüden geçtik ama duraklama yapmadık sadece arabanın camından baka bildik, Allahtan ilk turumuzda uğramıştık.

PAŞABAĞI  VADİSİ (RAHİPLER VADİSİ)
 

İlk durağımız Paşabağı Vadisi oldu, Vadide Peri Bacalarının tüm çeşitlerini görebilirsiniz. Peri Bacalarının içlerinde kilise ve şapaller var eski zamanlarda rahiplerin inziva yeri olarak kullandıkları vadi bacalar arasında bulunan üzüm bağlarından da ismini aldığı benziyor. İlk geldiğimizde bu üzümlerden yemek nasip olmuştu ama ne yazık ki asmalar azalmış . Vadinin girişinde hediyelik eşya alacağımız ve yemek yiyeceğimiz yerler mevcut bizde gezi bitiminde buranın meşhur yumurtalı sütlü kabak çekirdeğinden ve Anadolu'nun doğal cipsi kavurga aldık.  
Gidecekler için buraya girmek ücretsiz...
GÖREME AÇIKHAVA MÜZESİ
Göreme Açık hava Müzesi, yüzyıllarca Hıristiyanlığa hizmet etmiş hatta manastır eğitim sisteminin başlatıldığı yer olarak kabul ediliyor. Kayaların içinde kiliseler, şapeller, yemekhaneler ve oturma mekânları oyulmuş ve bu yapıların içerisinde freskler İncil ve Hz. İsa’nın hayatından sahneleri resimlenmiş.

Göreme Açık Hava Müzesi’nde Kızlar ve Erkekler Manastırı, Aziz Basileus Kilisesi, Elmalı Kilise, Aziz Barbara Kilisesi, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise ve Tokalı Kilise gezilebiliyor ayrıca kiliselerin yanı sıra Şapeller bulunuyor, Cami'nin küçüğüne nasıl Mescit deniyorsa Kilise'nin küçüğüne de Şapel deniyor.



Şapellerin içinde Kiliselerden farklı olarak mezarlar mevcut. önce gittiğimizde bu mezarlar kapalıydı restore edildiğinde ışıklandıma yapılmış ve çam çerçeveler içine alınmış bizde hemen foroğraflarını çektik biz fotoğraf çekerken hemen görevli müdahale etti meherse kapalı alanlarda da çekim yasakmış bizde çektiğimizi bari yayınlayalım dedik. Ayrıca buranın mistik bir havası ve tanımlayamadığımız bir koku da mevcut.









Burası 6 Aralık 1985 tarihinden itibaren doğal ve kültürel varlık olarak UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yeralıyor.







Buraya girerken müze kartınız olması gerekiyor kartımın süresi dolduğu için bir yarım saat müze kart çıkartmak için bekledim çocuklar ve 65 üstü kişiler  ücretsiz...

HANEDAN KERVANSARAY RESTORANT




İlk gün öğle yemeği için tur tarafından götürüldük mimarisi göz alıcı ve oldukça büyüktü.
ÇAVUŞİN ÇÖMLEK ATÖLYESİ AVANOS




Karnımızı doyurduktan sonraki durağımız çömlek atölyesi oldu  burda ustalar tarafından kilden  kullandığımız seramiklere yapım aşaması sizlere tatbiki olarak  gösteriliyor hatta aranızdan isteyen birine çömlek yaptırılıyor daha sonra yaptığınız objenin fırınlanma, çizim, boyama ve sırlama aşamaları gösteriliyor. Bu kadar bilgilenmeden sonra bin bir çeşit ürünün arasına bırakılıyorsunuz, pazarlama da müthiş Gülay'cım  buradan birkaç güveç aldı. Burası  turumuzla bugünkü son durağımız oldu otelimize giriş yapmak için Kayseri'ye doğru yola çıktık. 




Burası turumuzla bugünkü son durağımız oldu otelimize giriş yapmak için Kayseri'ye doğru yola çıktık.
KAYSERİ BENT OTEL
Kayseri  yolları evleri o kadar düzenli geldi ki  daha gezmeden çok sevdim buraları, Uzaktan gördüğümüz Erciyes dağının  karlı yamaçları büyülüyor  insanı doğa ve büyük şehir içi içe. 
Bir kırkbeş dakika kadar sonra otelimize ulaştık, oldukça temiz ve düzenli kaldığımız müddetçe çok memnun kaldık otelimizden
SALASH CAFE 




Akşam yemeğini aldıktan sonra isteyenler Türk Gecesine katıldı biz Kayseri'yi gezelim dedik ve buraya tayini çıkan işten arkadaşımızla görüştük bizi Kayseri'den sucuk pastırma alabileceğimiz yerlere götürdü buradan kızlarla alışveriş yaptık ve Talasta bulunan Osmanlı Sokağına gittik burası oldukça şirin Turistlik bir mekan kafeler var bu kafelerde çayınızı kahvenizi içip canlı müzik dinliyebiliyorsunuz. Ve bu günün sonu yorgun bir şekilde otelimize gidiyoruz. 

DEVAMI YAKINDA...........