Bumerang - Yazarkafe

20 Haziran 2018 Çarşamba

TURKISH DÖNER KEBAP, GEZMELER, GEZMELER.....BEŞİKTAŞ'TA TARİHİ KARADENİZ DÖNERCİSİ ASIM USTA'NIN YERİ

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......  
İstanbulda'ki  lezzet paylaşımlarımızdan üçüncü döner durağımız Meşhur Tarihi Karedeniz Dönercisi oldu. Gittiğimiz yerlerden konuşurken doğuştan gurme olan  Emre ''Teyze Beşiktaş'taki Karadeniz Dönerede mutlaka gitmelisin.'' demişti, Zaten Et sever Yusuf  sayesinde gittiğim  her yerde lezzetli ve güvenli et  yiyebileceğimiz  yerleri önceden araştırır oldum.  Bir Beşiktaş'a gittiğimizde aklımıza geldi uğradık ama ne yazık ki saat beşe gelmeden döner bitiyormuş sokak boş dükkan kapalı , başka bir güne erteledik  döner tadımımızı. 
Bir süre sonra Beşiktaşta ki Denizcilik müzesini gezdikten sonra uğrayalım dedik. Yanımızda Elif ablamız da vardı.



Karadeniz Döner, Beşiktaş’ta kartal heykelinini sağ kanadının gösterdiği sokakta küçücük bir binada 1973’ten beri hizmet veriyor. Asım Usta hasta olmasına rağmen de işinin başında olmaya devam eden güler yüzlü bir adam . İstanbul'da döner denince ilk akla gelen yerlerin başında 
geliyor burası .






Her gün sabah 100 kiloluk kuzu-dana eti karışık döner asılıyor ve saat 16:00 -17:00 oluncaya kadar bitiriliyormuş . 

Bizde sokağa vardığımızda gözlerimize inanamadık saat üç civarıydı ama sıranın ucu bucağı yok, kalabalıktan sokaktan insanlar geçemiyordu.

Sıraya girelim mi girmeyelim mi derken sıranın sonuna ilişi verip bir yarım saat sıra bekledikten sonra nihayet sıra bize geldi ve artık dönerde iyice azalmıştı bizden sonra insanlara sıra beklememelerini çünkü döner bitti diye görevliler uyarıda bulunuyordu. Ben sırada beklerken içerden insaların çıktığını gördüm meherse üç katlı bir yermiş  orası dolu olunca dışarıdaki taburelere oturuyormuşsunuz bizim çocuklara ''Siz gidin belki yer vardır dedim.'' Onlar önden gitti telefon ettiler içeride yer bulduk oturduk diye. 

Biz pide yemek istedik  bende dönerleri alıp çıktım. Katlar oldukça dar bir kaç masa var, en üst katta yer bulabilmiş bizim çocuklar. 

En sonunda pide dönerimizi yedik lezzetliydi ama gittimiz üç dönerci arasında lezzet bakımından Şahin usta dönercisinin ardından ikinci sıraya yerini alabildi. Belkide döneri çok yağlı sevdiğim için Şahin ustanın yağları akan döneri o kadar lezzetli gelmiştir bana. 


Hizmet güzeldi, bizim kattaki garson çok ilgili ve sıcak kanlıydı Yusuf'la şakalaşıp  hasbihal ettiler. Gelelim fiyata, fiyatta da şahin usta kadar pahalı değildi bence lezzetine göre makul fiyatta bir döner. 




Beşiktaşa geldiğimizde eğer tercihimizi dönerden yana kullanırsak mutlaka burayı tercih edeceğimiz kesin. Sizlerde  buralara gelirseniz lezzetli bir döner yemek için mutlaka buraya uğrayın derim.

Afiyetle şifayla ...........