Bumerang - Yazarkafe

28 Mayıs 2015 Perşembe

ÇİLEK JÖLELİ PRENSES TATLI



Hafta sonu Ahretliğim Ayşe'ye gidecekdik  vaktim olmadığı için hemen yapılabilen bir tatlı yapmayı düşümdüm. Uzun zamandır değişik bir şey denemesi yapmamıştım, malum çilek zamanı  çilekli  hafif birşey yapmak istedim. Ne zamandır aklımda tasarladığım tam yaz günleri için serin ve hafif bir tatlıyı yaptım . Elimde de TUPPERWARE'nin mucizevi kalıbı PRENSES TACI olunca ortaya  çıkan görsellik harika oldu. Genelde salatalarda kullandığım kalıbı daha çok tatlılarda kullanmaya karar verdim.  Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.  


MALZEMELER 

- Jöle
- Çilek
- Kedi dili bisküvi 
- 1 çay bardağı şekerli süt

MUHALLEBİ MALZEMELERİ 

- 3,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti 

YAPILIŞI

İlk önce  jöleyi yapmakla başlayalım. Ben helal sertifikalı kentonun bitkisel jölesini kullandım çünkü jelatin çok şüpheli birşey hayvansal jel kullanıldımı hangi hayvanın jelatini kullanıldı diye şüpheye düşmektensen garantili tamamen bitkisel bide helal sertifikalı kullanmanızı tavsiye ederim. 


jöleyi kutunun üzerindeki tarife göre yapıyorsunuz . Kalıbınızı suyla ıslatıp içindeki fazla suyu döküp hazırladığınız jöleyi kalıba boşaltıyorsunuz. Kalıba döktüğünüzde su gibi olan jölenın biraz katılaşmasını bekliyorsunuz isterseniz bu sürenin kısalması için buzdolabında bekletebiliriz. Katlaşan jölenin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğümüz çilekleri  keserek istediğiniz şekilde ve miktarda jölenin üzerine  döşüyoruz. Bu esnada dikkat etmemiz gereken jölenin sıvı olmaması çünkü sıvı olursa çilekler dibine iner istediğiniz şekilde jölenin içinde durmaz.  Muhallebi malzemelerini krem şanti hariç koyu bir kıvamda bişiriyoruz . Muhallebi ılıyınca içine toz kremşantiyi ekleyip soğutuyoruz. Soğuyan muhallebiyi jölenin üzerine döküyoruz. En üstünede kedi dili bisküviyi şekerli süte batrıp diziyoruz.  İsterseniz muhallebi hazırlama vaktiniz yoksa, vanilyalı pudingi  üzerinde yazan süt miltarından 1 bardak eksik olarak  pişirip ılıyınca içine 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyip çırpıp bunu kullanabilirsiniz. Şimdiden yapanlara afiyet olsun  ...........