Bumerang - Yazarkafe

27 Haziran 2018 Çarşamba

KOLAY KARE LİF YAPIMI... 3 DEĞİŞİK ŞEKLİYLE......

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......  
Krizler, tuzaklar iftiraların bini bin para olduğu bir seçim atlattık ama mevlanın lütfu ve keremiyle inşallah hayır, huzur, hak kazandı diyelim ve önümüzdeki günlerin huzurlu ve güzel geçmesi dileğiyle başlıyorum yazıma,

Lif örmeyi hatta tığ tutmayı bilmeyenlerin bile biraz uğraştıktan sonra kolayca yapabilecekleri lif tekniğinden bahsetmek istiyorum ben burada iki renk ve 3 modelini denedim hatta bu liflerden sonra kare lif tekniğiyle damat lifi de yaptım onun da sayı ve yapımını ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım .




Kutu şeklinde isterseniz tek renk isterseniz her kutuyu farklı renk yapabilirsiniz bu sizin zevkinize kalmış. İlk life başladığınız da tavsiyem yapmak istediğiniz lifin ebatı kadar kutucuk yapmanız, bundan sonrası geliyor. 




Yandaki lif gibi değişik renklerde karelerin etrafını örerek bu lif gibi lifler örebilirsiniz. 






Bu lif gibi 4  karenin etrafını farklı renkle geçerek kenarlarına sapta yapıp uzun bir lif elde edebilirsiniz. Hatta ördüğümüz liflere benim yaptığım gibi küçük  çiçek- 
                                                                                               ler papatyalar kurdelelerle                                                                                                 süsleyebilirsiniz.  

Hem kolay hem de çok güzel olan bu lifleri yapacak olanlara şimdiden  kolay gelsin diyelim, iyi günlerde kullanın.