Bumerang - Yazarkafe

12 Mart 2018 Pazartesi

BUTTERFLY BIRTHDAY CAKE.....KELEBEK PASTA... HİNDİSTAN CEVİZLİ....MUZLU....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......
Arşivde bulunan  tariflerden birini paylaşacağım sizlerle. Geçen sene arkadaşım Şenay'a doğum günü için kızlarla yaptığımız süpriz ziyarette pastayı ben yapmak istedim, hatırladığım kadarıyla fazlada bir vaktim yoktu sabah süslemesini yapmıştım,  hafif ve lezzetli bir pasta olmuştu..
Güzel günlerde  dostlarınızla içtiğiniz bir bardak  çayın yanında yaptığınız sohbetin  tadına doyum olmuyor.  Mevlam hepimize hayırlı  dostlar nasip etisin... Arkadaşlarım iyiki varsınız sizleri çok seviyorum.. 


Pandispanya Malzemeleri 
  • 4 yumurta 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı bugday nişastasi 
  • yarım paket karbartma tozu 
  • vanilya 
Krema Malzemeleri 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 3 adet yumurta sarısı 
  • 1 paket toz krem şanti
  • 20 gram beyaz çikolata
ÜZERİ İÇİN 
  • Bolibon 
  • Hindistan cevizi 100 gr.
  • Antep Fıstığı
  • Muz (arakatlara koymak için )

KREMA YAPILIŞI 

Sütün içine vanilya, nişasta, tereyağ, tozşeker, un , yumurta sarısı ekleyip pürüzsüz bir şekilde olana kadar karıştırıp ocağa koyuyoruz. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alıyoruz bu aşamada içine tereyağını ve çikolatayı ekleyip erimesi için ara ara karıştırıyoruz, soğuttuğumuz muhallebi içine toz kremşantiyi ekleyip mikserler çırpıyoruz. Pastacı kremamız hazır. 

PANDİSPANYA YAPILIŞI 

Diğer yandan Pandispanya yapıyoruz, bir kap sıcak suyun içinde(benmari usulü ) çırpma kabımızı yerleştirip, yumurta ve şekeri krema oluncaya kadar çırpıp içine diğer malzemeleri ekleyip pandispanya harcını karıştırıyoruz.
Kalıbın tabanına yağlı kağıt serip duvarlarını yağlayıp, unlandıktan sonra pandispanya harcını döküyoruz, 160 derecede önceden ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişiriyoruz.










Yandaki  şablonu örnek alıyoruz. 




Fırından çıkardığımız pandispanyamızın soğumasını bekledikten
 sonra kelepçeli kalıptan çıkarıp önce enine ikiye kesip sonra ortadan iki eşit parçaya kesiyoruz.


Kelebek sekli verdikten sonra oval kısımlarında kanat sekli vermek için resimdeki gibi üçgen iki parça kesiyoruz.



Pastayı yapacağımız zemine kestiğim ilk pandispanyayı yerleştirip tüm yüzeye pastacı kreması ve muz döşedim üzerine ince bir tabaka meyveleri örtecek kadar krema sürdüm, üzerine ikinci pandispanyayı yerleştirdim. 


Pastanın tüm yüzeyine ince bir şekilde krema sürüyoruz.

Krema sürdüğümüz pastanı tüm yüzünü hindistan ceviziyle kaplıyoruz ve elinizde bulunan malzemeyle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben bolibon ve Antep fıstığıyla süsledim. 









Pastamız bitimiş bulunuyor, servis yapıp sevdiklerinizle afiyetle yemeniz dileğiyle...