Bumerang - Yazarkafe

20 Ocak 2016 Çarşamba

TAHİNLİ CEVİZLİ KURU BAKLAVA





Yıllardır yapıyorum bu tarifi normal yufkayla ve baklava yufkasıyla denedim ikisiylede çok güzel oluyor bir yiyen bir tane daha istiyor ve yiyenler beğenip tarif soruyorlar  tarif soranlar için   ikisininde tarifini veriyorum hangisini isterseniz onu deneyin derim....


MALZEMELER

- Baklava yufkası
- Tahin
- Yağ
- Şeker
- Pudra şeker





 YAPILIŞI



Öncelikle yağ ve tahini  bir kasede karıştırıyoruz, baklava yufkasının ilkini tezgaha serip tahinli yağı sürüyoruz. 



üzerine şeker ve çok ince çekilmiş çevizi yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpiyoruz.


Bu şekilde üç baklava yufkasını tahin şeker  ve çeviz koyup  rulo şeklinde sarıyoruz.



Yağlı kağıt serilmiş tepsiye istediğimiz büyüklükte kesip 180 derece fırında 25 dakika  pişiriyoruz . Yufkalar ince olduğu için kontrollü pişirin yanmamasına özen gösterin .




Pişen baklavalar henüz sıcakken  pudra şekeri bulayıp  servis tabağına yerleştirin...


Aynı tarifi normal yufka ile de yapıyorum  yuvarlak olan yufkanın her yerine  yağlı tahin sürüp  şeker serpip sigara böreği  saracakmış gibi sekiz parçaya bölüyoruz. Üçgen şeklindeki yufkanın geniş tarafına iri şekilde kıydığımız cevizi  koyup  gül böreği gibi sarıyoruz. Minik gül böreklerini yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yağlı tahin sürüp 180derecede fırınlıyoruz. Pişen   börekleri henüz sıcakken pudra şekerine bulayıp servis tabağına alyoruz . Afiyet olsun.