Bumerang - Yazarkafe

26 Ağustos 2014 Salı

PROFİTEROLES & CHOCOLATE SAUCE RECİPE ...PROFİTEROL TARİFİ...

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim...... 




Söylemesi bile zor olan bu tatlı Şükran halanın tarifi . Sağolsun  ona  her gittiğimizde çeşit çeşit şeyler hazırlar özellikle bazlamaları harikadır .









Baharı da unutmayalım oda şık sofralar  kurar bize kürdanların ucunu,  peçeteleri bile boncukla süsler ve nefis kahveler yapar.   
Ne yapalım derken halanın,  fatihin  asker uğurlamasında yaptığı profiterol geldi aklımıza evdekilerin de yoğun talebi üzerine. Aradım tarifi aldım . Tabi hepsini aklından ezbere verdi yapa yapa ustası olmuş artık. Şevval'le beraber  dün yaptık.  

 MALZEMELER

Profiterol Topları Malzemesi
  • 1 su bardağı su 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 paket margarinin 4/1 
  • Bir fiske tuz 
  • 3 yumurta 
İç Kreması Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya 

Çikolata Sosu malzemeleri

  • 2,5 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2,5 yemek kaşığı un, yarım kaşık nişasta 
  • kakao 
  • vanilya

YAPILIŞI




Bir tencereye  suyu ve yağı koyuyoruz .



İçine çay kaşığının ucunda tuz ekliyoruz ve suyun ısınmasını bekliyoruz. 


Isınan suyun içine yavaş yavaş unu eleyerek ekleyip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. 


Hamur şeklini alan  kadar pişiriyoruz ve ılıması  için beş on dakkika bekliyoruz.  















Ilıyan hamura teker teker yumurtaları ekliyoruz ben mikserle yaptım bir kaşık yardımıya da  yapabilirsiniz. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırıyoruz. 

Hamurumuzu tepsiye serdiğimiz yağlıkağıda  çay kaşığı yardımıyla şekil vererek  aralıklı döküyoruz, çünkü çok kabarıyor.  Ben baktım uzun sürüyor buzdolabı poşetinin ucunu kesip hamuru bu poşete koyup şekil verdim hem kolay hemde daha muntazam  oldu. Bu şekilde kırktan fazla top oluyor. Bunları  kabarıp içi boşalana kadar pişiriyoruz. 















Kreması da sütü ve tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamından biraz koyuca pişirip muhallebinin ılımasını bekliyoruz. 





Ilıyan muhallebiyi  kaşık yardımıyla yada sıkma topbasıyla topların içine dolduruyoruz. 








Çikolata sosu içinde tüm malzemeleri karıştırıp akışkan bir kıvamda pişiriyoruz.  İsterseniz hazır çikolata sosu  yada benmari usulü eritilmiş bitter çikolata da kullanabilirsiniz. Servise hazır yorumlar güzel olduğu yönünde  ama itiraf etmeliyimki halanın ki gibi olmamış   :))