Bumerang - Yazarkafe

27 Aralık 2015 Pazar

MERCİMEK ÇORBASI LOKANTALARDA YEMEMİŞSİNİZDİR BÖYLESİNİ....







Mercimek çorbası menülerin tamamlayıcısı her şeyin yanına yakışan bir çorba .. Mercimek çorbasında bir standartım yok, Bazen içine patates eklerim, bazen de ev de ne varsa korum ama yinede o lokantalarda yediğimiz tadı tutturamadım bu zamana kadar. Arayışlar içindeyken bu tarifi denedim ve sonuç mükemmel hatta o çorbalardan bir tık önde.... Deneyin hak vereceksiniz itiraf etmeliyim ki içine koyduğum et suyunun da etkisti oldukça fazla .... Çorbayı yiyenler hemen farklılığı anlıyor nasıl yaptığımı soruyorlar. Hafta sonu Beyza'lar geldiğinde de yaptım çok beğendi Beyza iki tabak yedi . Afiyetler olsun .....





MALZEMELER

  • 1 su bardağı Mercimek,
  • 1 adet soğan,
  • 1 diş sarımsak,
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 6 su bardağı sıcak su yada et suyu,
  • 1/2 limon suyu,
  • Tuz,


YAPILIŞI


Soğanı yemeklik doğrayıp sarımsakla birlikte yağda kavurduktan sonra unu ekleyip onlada kavurun içine yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ekleyip karıştırıp içine suyunu ekliyoruz . Bu aşamada isterseniz su yerine et suyu yada tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Ben önceden haşladığım kemik sularını derin dondurucuda bulunduruyorum yaptığım çorbaya bu et suyunu ekledim. Mercimekler piştikten sonra blendırdan yada süzgeçten geçirip tuzunu ekleyip kaynatıyoruz. Bu aşamada isterseniz yarım limonu tencereye ekleyebilir yada serviste sırasında kullanabilirsiniz . Tereyağ yada kırmızı biberi yakıp üzerine serviste ekleyebiliersiniz. Afiyet olsun ....



Elif'in notu : Ununu öncede kavurduğumuz için dibini tutma riski olabilir o yüzden tencereyi gözetim altında tutmanızda fayda var..... Yani pek başından ayrılmayın.....