Bumerang - Yazarkafe

15 Mayıs 2019 Çarşamba

KIZARTMADAN ÇOK HAFİF KREP TAVASINDA KABAK MÜCVERİ......

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim...

Oğluşum pek sebze sevmez bende onun beğeneceği tarifler denerim hep yaparken de sebzelerin vitamin değerlerini kaybetmeden sağlıklı olmasına özen gösteririm.  Bugünkü tarifimde kızartmadan kabak mücverini denedim. Krep tavasında yaptım hiç yapışmadı ve pufuduk mücverlerim oldu, birde yanında sarımsaklı yoğurtla Yusuf'um parmaklarını yedi....

MALZEMELER
  • 8 Adet kabak ,
  • 4 Adet yumurta,
  • Yarım demet dere otu,
  • Yarım demet maydonoz,
  • 10 Adet yeşil soğan
  • 2 Çay bardağı un,
  • 1 Adet kabartma tozu,
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ,
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber,
YAPILIŞI

Kabakların kabuklarını soyup rendeliyoruz.Hafif suyunu sıkıp karıştıracağıız kaseye alıyoruz.





Doğradığımız maydanoz, dere otu, yeşil soğanı, sıvıyağı, yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz , tuz, karabiber, pulbiber, kabartma tozu, unuda ekleyip karıştıralım.






Krep tavamızı ısıtıp içine bir yemek kaşığı yağ koyup harcımızın üçte birini tavamıza yerleştiriyoruz, ocağın altı kısık vaziyette tavanın ağzına kapaklı bir şekilde pişiriyoruz. Bir tarafı pişen mücverimizi tabakla ters çevirip diğer tarafınıda ağzı kapaklı bir şekilde pişiriyoruz. Kalan harcı da bu şekilde pişiriyoruz.



Pişen mücverimizi dilimleyerek arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
Afiyet şifa olsun ........

GEZMELER... GEZELER.....BÜYÜK ÇAMLICA CAMİSİ.... KORELİ ŞİRİN MİSAFİRİMİZ SOHEE.....ÇAMLICA TEPESİ...

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim...


Nisan ayında Beyza'nın Erasustan koreli aradaşı Sohee Türiye'ye geldi. Beyza İspanya'da olduğu sürece gıyabında tanıdık kendisini, İstanbul'a geldiğide de görüşmek istedik bu arada erasmustan bir diğer aradaşı selin'de geldi Konya'dan. Beyza Sohee'nin zamanının kısıtlı olduğunu onları çamlıca tepesine çıkarabilecekmiyim diye sordu, hafta içi olduğu için işten sonra gidebileceğimizi söyledim.



Hepimiz aç olduğundan kızlarla bir yemek yiyelim dedik, kebap filan derken iskenderde karar kıldık. Yemeğimizi bitirdikten sonra Çamlıca tepesine çıkmak için çıktık yola,  onlara yeni yapılan Büyük Çamlıca Camiine de isterlerse gidebileceğimizi söyledim bende daha önce gitmemiştim sağ olsunlar  kızların sayesinde bende gitmiş oldum. 

















Cami dedikleri kadar varmış daha görünce o kadar etkilendim, duygulandım ki Allah yapanlardan yapımına sebep olanlardan da razı olsun. Altında devasal bir park alanı arabanızı park edince park alanından direk camiye giriyorsunuz buradaki asansörle caminin istediğiniz katına çıkabiliyorsunuz. 


Akşam namazı vakti olduğu için Akşam namazımızı kıldık sohee de benimle namaz kılmak istediğini söyledi ilk namazını birlikte kıldık namazdan sonra duasını da etti belkide birisinin müslüman olmasına sebep oluruz.  Camiyi gezdik çok beğendik.
Çay, kahve içmek için Çamlıca Tepesine çıktık biraz serindi ama manzara için üşümeye değdi.





Bir kaç gün   İstanbul'u gezdi kızlar  Sohee Selenle Konya'ya  oradan da Kapadokya'ya gitti daha sonra istanbul üzerinden Erasmus gördüğü İspanya'ya döndü. Sohee yi çok sevdik mümkün olsa evlat edinecektim o kadar şirin, tatlı bir kız ki o da bizden memnun kalmıştır inşallah ...  

Tekrar görüşmek üzere Sohee..