Bumerang - Yazarkafe

14 Temmuz 2017 Cuma

SİYAH MUCİZE ÇÖREK OTU VE ÇÖREK OTU YAĞI (Nigella)



بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

                      Bismillahirrahmanirrahim...... 





Geçtiğimiz hafta sonu uzun zamandır görüşmediğim Neval Hanım aradı biraz hasbihal ettik, sağ olsun şeker hastası olduğumu bildiği için kendininde kullandığı ve faydasını gördüğü çörek otu yağının diyabete de çok faydası olduğundan bahsetti. Bende çörek otunun birçok şifasının olduğunu biliyordum ama şeker hastalığına olan faydasından habersizdim. Uzun zamandır çeşitli yerlerde çörek otlarının taze taze sıkıldığı makinelere rastlıyordum . En son Mısır Çarşısı civarında gördüğümü hatırladım ve düştüm yollara ....

Eminönü Yeni camiden kapalı çarşıya ya doğru uzanan değişik yolların hemen hemen her köşesinde rastlayabileceğiniz çörek otu yağı sıkma makinesi mevcut. Birkaç değişik yerden bilgi aldıktan sonra kullanmak üzere 250 ml. şişede çörek otu yağımı aldım .Aldıktan sonra internetten nasıl kullanabileceğim hususunda araştırmalara başladım . Gerçi Çörek otu yağını aldığım satıcıdan biraz kullanım bilgisi almıştım ama benim aldığım bilgi interneteki bilgilerde devede kulak kalır. Daha sonra bu konu hakkında edindiğim bildi ve görüşlerimi arkdaşlarım ve blog takipçilerimle paylaşmak üzere geçtim klavyenin başına.... 
Çörek otu bitkisinin çiçeği
ÇÖREK OTU..... 
14 asır önce Hz. Peygamber (s.a.v) hadisini paylaşmak başlamak istiyorum konuya ... "Sizler çörek otunu kullanmaya devam edin. Zira bunda ölümden başka birçok hastalık için şifa vardır" çeşitli bilimsel araştırmlar sonucu da efendimizi (s.a.v) destekleyen bulgular bulunmuştur çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve vücudu tahrip eden mikroplara ve virüslere karşı gücünü, direncini artırdığını ortaya koymuştur. Peygamber efendimiz (s.a.v) boş söz konuşmaz sırf bu yüzden bile kullanabileceğimiz yani hadislerde bile kullanım tavsiyesi bulunan mucize olarak adlandırılan bir bitkidir çörek otu. 
                                                         
                                                        ÇÖREK OTU YAĞI TEMİNİ 




Çörek otu yağını aktar ve eczanalerden temin edebileceğiniz gibi son dönemdelerde çörekotu yağının soğuk pres makinası çıkararak filtrasyon işlemi yapmadan tazecik alabilirsiniz. Ortalama bir kilo çörek otundan toğumun cinsine göre değişmekle beraber 250 gram yağ çıkmaktadır . Piyasada 250 gram şişe fiyatı 40-90 tl arasında değişmektedir.





ÇÖREK OTU YAĞI ALIRKEN DİKKAT EMMEMİZ GEREKENLER
Çörek otu yağı iki şekilde elde ediliyormuş , soğuk veya sıcak pres. Sıcak pres yoluyla daha fazla ve daha hızlı yağ elde edilebiliyormuş ama sıkım sırasında uygulanan ısıl işlem rengin koyulaşmasına, tadın acımasına sebep oluyor ve ısıya maruz kalan yağın özellikleri kayboluyormuş. Bizim tercihimiz soğuk pres olmalı eczane ve aktarlarda satılan paketlenmişler değil, makinelerde gözümüzün önünde sıkılıp taze bir şekilde şişelenenler alınmalı.

ÇÖREK OTU YAĞININ KULLANIMI  
Çörek otu yağı değişik hastalıklara şifa olarak kullanılıyor mesela hem zayıflamaya hemde şişmanlamaya yada hem ishal için sürekli kabızlık probleminiz var ise de kullanabilirsiniz bunun içinde değişik kullanım şekilleri bulunmaktadır.(Alıntıdır.)

  • Diyabet için : Yemeklerden hemen sonra bir çay kaşığı.
  • Kilo almak için: Balla karıştırıp yemeklerden yarım saat sonra alabilirsiniz. 
  • Zayıflamak için :Yemeklerden yarım saat önce bir bardak suyun içine 1 çay kaşığı kasığı çörek otu yağı koyunuz aç karnına içiniz . 
  • Kabızlık için:Sabahları bir bardak suyun içine 1 tatlı kasığı çörek otu yağı koyunuz aç karnına içiniz 
  • İshal için: Bir fincan yoğurt ile bir çay kaşığı çörek otu yağı karıştırılır. Belirtiler kayboluncaya kadar karışımdan günde iki defa yenir.
  • Saçlar için: Saç dökülmesi için, kepeğe karşı saç diplerine friksiyon şeklinde uygulanır.Saçların beyazlanmasını önler ve durdurur. Günde 3 defa bir çay bardağı suya veya şekere 4 damla damlatılarak alınır.
  • Sinüzit için: Sabah-akşam burundan 1-2 damla damlatılır.
  • Sağlıklı cilt için: Bir çorba kaşığı çörek otu yağı ile bir çorba kaşığı zeytinyağı karıştırılır. Bu karışım ile yüz ovulur. bir saat devam edilir. Sabunla yıkanır. ve durulanır.
  • Yüksek tansiyon için: Kahvaltıdan önce her sabah 2 diş sarımsakla birlikte herhangi bir içeceğe bir çay kaşığı çörek otu yağı karıştırılarak alınır.
  • Uyku bozukluğu için: balla karıştırılmış herhangi bir sıcak içeceğe bir çay kaşığı çörek otu yağı ilave edilip akşamları içmeye devam edilir.
  • Baş ağrısı için: Alın ve kulaklara yakın yüz kısımları çörek otu yağı ile ovulur ve kafa bandajlanır. Aynı zamanda bir çay kaşığı çörek otu kahvaltıdan önce alınır.

Aşağıda çörek otu yağının kullanım alanları verimektedir.( alıntıdır.)
  • Çörek otu yağı egzama tedavisi için etkilidir. Egzama derideki iltihaplı, kaşıntılı ve ağrılı bölgelerin meydana gelmesi ile oluşan bir cilt hastalığıdır. Çörek otu yağı doğrudan uygulayarak problemi çözebilirsiniz. Yumuşatıcı etkisi ile tedavi olarak uygulanabilir.
  • Çörek otu yağı sivilceleri yok eder. Sivilceler kötü görünüme neden olduğu gibi ciltte yaralara ve izlere de neden olabilmektedir. Çörek otu yağı sivilceleri ve sivilce izlerini yok edici özelliğe sahiptir. 
  • Çörek otu yağı mantar enfeksiyonlarına karşı etkilidir.Anti-mantar özelliği olan çörek otu yağı saçkıran, ayak mantarı ve tırnak enfeksiyonu gibi durumlar ile savaşır.
  • Çörek otu yağı artrit rahatsızlığını yok eder. Araştırmalar sonucu artrit tedavisinde olumlu etkilere sahip olduğu gösterilmiştir.
  • Çörek otu yağı alerjik reaksiyonları tedavi eder. Alerjik reaksiyonları yok eden çörek otu yağı, meydana gelebilecek şişme gibi tepkiler üzerinde de etkisi vardır.
  • Çörek otu yağı diyabeti önler. Diyabet hastası olan kişiler çörek otu yağı kullanarak rahatlama sağlayabilir. Fareler ile yapılan laboratuvar testlerinin sonucu olarak çörek otu yağının kan şekeri düzeylerini kontrol ettiği gösterilmiştir.
  • Çörek otu yağı ateşi ve gribi önler. Bir çay kaşığı çörek otu yağı tüketerek gün içerisinde ateşinizi düşürebilir, gripten kurtulabilirsiniz.
  • Çörek otu yağı astım ve öksürüğü tedavi eder. Anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özellikleri olan çörek otu yağı, öksürük ve astım semptomlarını tedavi etmek için ideal bir çözümdür.
  • Çörek otu yağı uykusuzluğu giderir. Eğer uyku probleminiz var ise ve rahat bir uyku uyuyamıyorsanız çörek otu yağına başvurmalısınız. Yapmanız gereken sadece sıcak bir bardak su içerisine bir çay kaşığı çörek otu yağını karıştırıp tüketmektir.
  • Çörek otu yağı mide rahatsılıklarını yok eder. Özellikle mide bulantısına karşı etkilidir. Çalışmalar sonucunda mide sorunlarına karşı büyük bir çare olduğu ortaya konulmuştur. Aynı zamanda sindirimi düzenler ve gaz problemini yok eder.
  • Çörek otu yağı ishali önler. İshal tedavisinde oldukça etkilidir. Bir çay kaşığı tüketerek hızlıca kurtulabilirsiniz.
  • Çörek otu yağı diş ağrısını yok eder. Anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde diş ağrısını anında keser.
  • Çörek otu yağı karaciğer için faydalıdır. Karaciğer vücudun en önemli organlarından biridir. Karaciğer fonksiyonları için gerekli olan çörek otu yağı, karaciğer hasarı ve hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  • Çörek otu yağı zayıflatır. Genellikle çoğu kişinin merak ettiği bir konudur. Çörek otu yağı kilo vermek için en etkili yöntemlerden biridir.
  • Çörek otu yağı saç sağlığını korur. Saç köklerini güçlendirir, kepeği yok eder ve saçların dökülmesini engeller.
  • Çörek otu yağı doğurganlığı artırır. Kısırlıktan muzdarip olan kişiler düzenli kullanarak bu problemden kurtulabilirler. Bunun yanı sıra çörek otu yağı sperm sayısını artırmaktadır.
  • Çörek otu yağı göz sağlığını korur. Göz enfeksiyonları için kullanılabilir. Ayrıca görme problemi olanlar için olumlu gelişme sağlayabilir.
  • Çörek otu yağı hafızayı güçlendirir. Yakın ve uzak geçmişi hatırlamanızı sağlar ve dikkat bozukluğunu yok eder.
  • Çörek otu yağı stresi azaltır. Sinirlenmeyi önler ve rahatlama sağlar.
  • Çörek otu yağı enerji verir. Fiziksel ve duygusal olarak enerji verir ve genel durumu iyileştirir.

  • ÇÖREK OTUNUN VE YAĞININ YAN ETKİSİ (ZARARI)
    Bilinen bir yan etkisi yoktur ama aşırı tüketimde alerjik kaşıntı olabilirmiş . Hamile bayanlarında çörek otu yağı kullanması uygun değilmiş çünkü düşük riskini arttırabiliyormuş.

Sonuca gelirsek kullananların görüşleri uzmanların tavsiyeleri derken yukarıdaki yazıyı sizin için derledim . Gerek Peygamber efendimiz ( s.a.v) tavsiyeleri gerekse tıbbi araştırmalar ışığında neden şimdiye kadar kullanmadım diye kendi kendime hayıflandım . Aç karna alındığında zayıflatan tok karna alındığında kilo almamıza yardımcı olan ve birçok derde deva olan yada hastalıklara koruyucu mucizevi bir bitki. İlerleyen günlerde kendi kullanım görüşlerimi de paylaşacağım inşallah . Mevlan yar ve yardımcınız olsun ... Sağlık, şifa afiyetle...