Bumerang - Yazarkafe

17 Şubat 2015 Salı

HAŞHAŞLI KREM ŞANTİLİ PAMUK KEK




Geçen hafta sonu  bir sürpriz yapıp eski iş yerimden dostum, kardeşim Şeyda' yı ziyaret ettik. Hem doğum günü çok yaklaşmıştı hem de Yusuf abilerini çok görmek istedi.   şeyda'cım  gitmeden hemen önce haber vermeme  rağmen ben gidene kadar bir sürü şey hazırlamış. Pamuk kek te yapmış  yumuşacık adı gibi pamuk  hemen tarifini aldım ve  denedim benim kek te  şeyda da yediğim gibi çok harika oldu.  Denenmiş ve beğenilmiş  bir tarif  daha yapın derim......


MALZEMELER
- 3 Yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- 1 paket kremşanti
- 2 su bardağı un
- limon ve portakal rendesi
- 1 fincan haşhaş


YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri çırp süt, yağ, kremşanti, limon portakal rendesi, haşhaşı (haşhaşı ben bir fincandan az koydum ) ekle karıştır  elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, karbonatı  kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp hepsini birleştir.  Kalıbı yağlayıp kek karışımını döküyoruz. önce 200 derecede 20 dakika sonra 180 derecede pişiriyoruz.  Klasik kürdan testi yapıp pişip pişmediğine bakıp alıyoruz.






Tarif için teşekkürler.....