Bumerang - Yazarkafe

20 Ağustos 2014 Çarşamba

GEZMELER/GEZMELER, EMİNÖNÜ , ŞARK HAN, TOPKAPI SARAYI, HEYBELİ ADA,

Oluşumla beraber geçen  haftayı dolu dolu geçirdik. Kızlarla Heybeli ada sefası yaptık, Yusuf'da çok mutlu oldu, çok güzel  bir gündü.   



Bu bayram Yusuf herkesin elini öptüğünde ona kağıt para verenlere "bana bozuk para verin" diye  tutturdu . Ona bozuk paranın  değeri  olmadığını anlatmaya çalıştım tabi anlamak istemedi.  Bende kağıt  paralarını biriktirip çok istediği akvaryumu alabileceğimizi, bozuk parayla akvaryum vermiyeceklerini söyledim hemen anladı tabi benim akıllı oğlum  tekrar el öpme turuna çıktı ve akvaryum paramız fazlasıyla birikti :))  Bu hafta sonuda  ilk durağımız Eminönünden akvaryum almak oldu. En ufağından bir akvaryum  aldık içine de üç adet japon balığı  ve  kurduk şimdilik  mutlu mesut yüzüyorlar. 







Ben AVM ' leri  sevmiyorum  ama açık havada çarşı pazar gezmeye bayılırım. Özellikle  Eminönünü gezmeyi çok severim orada  aradığınız herşeyi bulabilirsiniz. Hava sıcak olduğundan fazla gezemezdik yanımdakilerinde isteğiyle Şark hana gitmeye karar verdik .Genelde karşıya geçtiğimizde buraya hep uğrarım  on seneden fazla oluyor burayı keşfedeli alışveriş cenneti bura için yok yok diyebiliriz, bir bakmışsınız hiç aklınızda olmayan şeyleri almışsınız, toptan aldığınızda  da yarı fiyatına alıyorsunuz. 
Serin serin klimalı beş katlı tabi her yerini gezdik  :))





Yaptığım deterjanlara hammadde almak içinde hasırcılar caddesine uğradık birşey aldık.







Tabiki çocuklar acıktı her  gördüklerini yemek istiyorlar. Buraya geldiğimizde ya balık  ekmek yada meşhur neslihan büfeden taze şıkılmış meyve suyu  yanında bişeyler yeriz . Şevval balık sevmediğinden bizde tercihimizi neslihan büfeden yana kullandı  :))



Topkapı sarayının uzun zamandır kapalı olan mutfak bölümünün açıldığını öğrenince aldık müze kartları dayandık topkapı surlarına . İğne atsan yere düşmez vaziyetteydi saray,  mutfak bölümü orta bahçede olduğu içinmi  bilmiyorum fazla kalabalık değildi en azından diğer bölümler gibi kapısında sıra yoktu. Çok etkilendik adeta büyülendik mutfaktan, yemek takımları harikaydı,  fotoğraf çekemedik fazla çünkü görevli  izin vermedi. Birbaşka gezmeler/gezmeler de buluşmak üzere  
                                              Topkapı müzesi giri kapısı .


                          Sarayın bahçesinde devriye gezen askerler.













                                               Sarayın mutfak bölümü.