Bumerang - Yazarkafe

4 Eylül 2014 Perşembe

KADAYİF & PUDDİNG DESERT | KADAYIFLI MUHALLEBİ

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

Bismillahirrahmanirrahim......
Bu tatlıyı vesile yengem bahsetmişti bana yediğini çok beğendiğini söylemişti. Bende internetten bulup değişiklikler yapıp birkaç kere yapmıştım. Kankam Şeyda ile iş arkadaşlarımıza bir cuma ziyafet çekmiştik o mantı yapmıştı, bende bu tatlıyı yapmıştım. Arkadaşlara tarif yetiştirememiş bende isteyenlere fotokopi yapıp dağıtmıştım. O zamanlar bu tarifi kimse bilmiyordu sonraları gittiğim ev gezmelerinde sık sıkrastlar oldum. Güzel kolay bir tarif özellikle yemeklerin arkasından, sütlü hafif bir tatlı .Afiyet olsun.

KADAYIF KISMI MALZEMELERİ

  • 250 gram kadayıf
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
MUHALLEBİ MALZEMELERİ
  • 1 lt süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
YAPILIŞI




Süte şeker,nişasta, un, yumurtayı ve vanilyayı ekleyip pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince biraz soğutup içine krem şantiyi toz olarak ekleyip mikserle karıştırıyoruz. Tamamen soğuyana kadar arada karıştırarak kaymak tutmasını engelliyoruz.
Kadayıf kısmı içinde , kadayıfımızı çok küçük parçalara ayırıyoruz ben buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atıyorum. Donan kadayıfı kolaylıkla ufalanıyor.Teflon tavada kadayıfı, şekeri ve tereyağıyla birlikte hafif pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavuruyoruz. İçine cevizi ekleyip bir 
süre daha kavuruyoruz.



Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen cam tepsiye döküyoruz. üzerine bütün muhallebiyi döküyoruz en üstüne kadayıfın kalan yarısını döküyoruz. Birkaç püf noktası var. Bu tatlıyı birleştirmek için kavurduğunuz kadayıf ve muhallebinin tamamen soğumasını bekliyoruz. Ben bir gün önce yapıp muhallebisini tencerede buzdolabında muhafaza edip ikram edeceğim zaman birleştiriyorum. Birleştirip buz dolabına koyarsak kadayıfların bir süre sonra çıtırlığı gidiyor. Ayrıca artan kadayıf kısmını derin dondurucuda muhafaza edip istediğiniz zaman kullana bilirsiniz. Sunum içinde tepsiye döküp keserek servis etmek yerine tek kişilik kaselerle de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.....