Bumerang - Yazarkafe

23 Aralık 2015 Çarşamba

GEZMELER/GEZMELER, FESHANE MARDİN GÜNLERİ,

 FESHANE MARDİN TANITIM GÜNLERİ





Geçen sene  arkadaşlarımla  Gülay'cığımda  toplanmıştık ne zamandır birbirimizi görmüyorduk hasret giderdik, orda  konuşurken laf lafı açtı ben de Mardin'e çok gitmek istediğimi hatta bir çılgınlık yapıp mardine gidelim diye konuşmuştuk.  Tabi bu  şartlarda imkansız bir şey  bizim Mardin'e gitmemiz kader bu ya o bizim ayağımıza geldi. Televizyonda Feshanede Mardin tanıtım günleri olduğunu  duyunca hemen ilk açıldığı gün oraya gitmeye karar verdim  ve tabi ki de gittim . Çok güzeldi.Yöresel ürünler , yemekler , konser  harikaydı.  Resimlerde çekmiştim  taslağını da yazdım ama resimlerde bir sorun çıktığı için bir türlü yayınlama fırsatım olmamıştı kısmet bir sene sonraymış.



Öncelikle  işe yemekle başladık tabi  ilk  sembusek yedik  bir çeşit mardin gözlemesi  ve tabiki meshur içli köfteleri harikaydı  bunları yerken keşke mardinli olsam diyorsunuz.




















Orda taze taze kadayıf döküyor ustalar bu kadayıflardan alıp eve götürebilir yada orda taze taze közde yapılmış künefe yada burma kadayıf yiyebilirsiniz bizim tercihimiz künefeden yana oldu ...
Yusufun dediği gibi en sevdiğimmmm.





Gözleriniz doyuyor karnınızdan önce  önce o kadar güzel şeylerki mardinli hanımlar çok hamaratlar...





Yemekten sonra eve götürebileceğimiz şeylere bakıyorsunuz. Sabun reyonları çok renkliydi..
Tabi değişik şeyler denedik ve  aldık.
cevizli sucuk 

Cevizli sucuk aldık  klasik cevizli sucuklardan farkı  üzerindeki pekmezli tabakası çok ince ve sanırım içinde tarçın ve değişik baharatlar var çok lezizdi. 


dibek kahvesi ve badem şekeri
Meşhur dibek kahvesini orda ikram ettiler çok beğendik pişince içinde süt varmış gibi çok lezzetli hemen aldık ufak  bir kutuda damla sakızlısını aldık . Birde badem şekeri onuda tadınca beğendik ve aldık. 

Tulum Peyniri 
Birde benim vazgeçilmezim  tulum peynirinden de aldık.






Kuzu çevirmede vardı hatta Yusuf''a çok değişik geldi  uzun süre inceledi ..



Dünyanın  en uzun adamı guinness rekorlar kitabına giren Mardin'li Sultan Kösen'de ordaydı  bütün gün fotoğraf çektirmekten halsiz ve yorgundu bizde rahatsız etmek istemedik uzaktan fotoğrafını çektik. 



Çok güzel bir gün geçirdik gerçekten  Anadolumuz  ve içindeki insanlar çok güzel kıymetini bilmemiz ve ırkı, dini, dili, ne olursa olsun hepimizin vatanımıza sahip çıkmamız lazım. Bu vatan hepimizin  ve mardin bu kardeşliğe en güzel örnek inşallah bu gördüklerimizi yerinde yemek ve görmek te nasip olur...