Bumerang - Yazarkafe

1 Mart 2018 Perşembe

GEZMELER, GEZMELER......DÖNERCİ ŞAHİN USTA ....KAPALIÇARŞI ....TURKISH DÖNER KEBAP..

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......


Gurmelerin İstanbul’un en popüler dönercisi, gidilmesi gereken yerlerin başında işaret ettikleri, hatta televizyonlarda ana haber bültenlerine konu olan,  Tarihi Dönerci Şahin Usta'ya Eminönü civarına çok sık gitmeme rağmen dar ve ara bir sokakta olması sebebiyle hiç rastlamadım. Eminönü'de karnım acıktığı bir gün aklıma geldi gitmek istedim, konum bilgileriyle sağ sol derken birazda sorarak kendimi Kapalı Çarşıda Kılıççılar Kapısında buldum buradaki görevli poliste ''Biraz ilerleyin zaten kalabalığı görürsünüz.'' dedi.











Gerçekten de ilerleyince kalabalık sırayı gördüm ve sıranın sonuna geçtim baya beklemem gerekecekti sıra birleşmiş milletler gibiydi bol miktar da turist vardı hatta burası Japonların Rehberlik kitabına konu olmuş bir mekan ...












Küçücük sadece sekiz metrekare bir dükkan içerisinde dört kişi çalışıyor adım atacak bir yer yok , biri kesiyor biri pideye yerleştiriyor biri paket yapıyor biride de parayı alıp size döner ve ayranınızı veriyor. Makine gibi çalışıyorlar maaşallah durmak yok.


















Sıra bana geldi yarım, çeyrek ve pide seçenekleri var baktım çoğunluk pide almış bende pide istedim dönerin başındaki abi kestiği dönerleri pideye yerleştirdi ortalama seksen gram döner eklediklerini öğrendim. 
Dönerlerinin lezzetinin sırrının etlerinin Balıkesir'den gelmesi ve kaburga kısmından yapılmasıymış ve tırnak pideleride oldukça güzel. Döneri hazırlayan diğer arkadaşta isterseniz dönerinize soğan , biber turşusu   ve domates ekliyor derken sıra ödemeye geldi 23 tl. oldukça pahalı geldi bana yeri ve tarihi bi mekan olma sebebiyle pahalı olması normal tabi ama yemek yerken konuştuğum bayanda fiyattan dertlendi ''Bu kadar pahalı olur mu bundan daha az fiyatlarda kebap ve iskender yemeniz mümkün.'' diye söylendi. 

Pidenizi ayranınızı alıyorsunuz ama üzgünüm, oturacak masa , sandalye , nede tabure var. Karşıdaki bir lokantanın penceresinin kenarına ilişiyorsunuz.





En sonunda yemege başlamak nasip oldu sıcak pidesinin içindeki döneri oldukça lezzetliydi ama bundan daha iyi döneri daha rahat ortamda ve uygun fiyata yemişliğim de oldu. Döner kıymadan yapılmış ve yağlı dikkatli yemenizi öneririm yağı akıyor çünkü içindeki biber turşusu ve soğanda çok yakışmıştı dönere, sanırım soğanı tuzla öldürmüşler aşırı kokusu ve acılığı yoktu hemencecik bitiverdi ben çok yemediğim için doydum ama normal iştahlı bir kişi için doyurucu olacağını düşünmüyorum ikinciyi yemek için tekrar sıraya girmesi gerekebilir.

.

Tarihi yarım ada da bulunan bu güzel döneri buralara yolunuz düşerse mutlaka yemenizi öneririm hatta yemekten sonra Kapalı Çarşı turu atabilirsiniz ama elinizi çabuk tutun döner saat on iki gibi başlayıp saat üç dört gibi bitiyor.



DÖNERCİ ŞAHİN USTA ...
Adres
Kapalıçarşı, Molla Fenari Mahallesi, Kılıççılar Sokak, No 9, Fatih, İstanbul

Telefon
0212 5265297






Giderseniz şimdiden afiyet olsun ...