Bumerang - Yazarkafe

19 Haziran 2017 Pazartesi

GÜL GÜLLAÇ YAPIMI


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim...... 

Ramazanın bu son günlerinde Ramazan gibi bereketli, güzel, hafif bir sütlü tatlı paylaşacağım sizlerle. Her Ramazanda sevdiğim için birkaç kere yaparım ama bu Ramazan ilk olarak Birsen Yengeme iftara giderken yapmak nasip oldu .
Gül şeklinde güllacı yapmayı tercih etmemin birçok sebebi var. Misafirlerinizin sayısı kadar yapabilirsiniz yada kendiniz için yapacaksanız koskoca bir paketi yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Servis sırasında da kolaylık isterseniz benim yaptığım gibi gül şeklinde tepsiye dizebilir yada porsiyonluk kaselere yapabilirsiniz.Bu seferde lezzeti kıvamı tuttu sizde Mübarek Ramazan ayı çıkmadan yapın derim....Afiyet şifa olsun.....



MALZEMELER

  • Bir paket güllaç 
  • 2,5 lt. süt
  • 500 gr. şeker
  • Gülsuyu (isteğe bağlı )
  • Vanilya (isteğe bağlı )
  • Ceviz
  • File Fıstık
  • Hindistan cevizi
  • Nar

YAPILIŞI 
İlk aşamada sütümüzü hazırlıyoruz ben paketin üzerindeki tarife göre hazırladım pakette tarifte 2,5 kğ süt 500 gr şeker yazıyordu ama yarım kilo kadar sütüm kaldı . Siz daha az sütle de yapabilirsiniz sonrada ekleme yapabileceğiniz için az yapmanız sorun yaratmaz. Sütü kaynama derecesine yakın ocaktan indirip şekerimizi isterseniz vanilya ve gülsuyunu bu aşamada ekleyebilirsiniz. (Ben vanilya ve gül suyu koymadım.) Sütümüz hazır.

Benim paketimde sekiz adet güllaç çıktı bunları bir makasla ortadan ikiye ayırdım eğer siz daha ufak porsiyonlar isterseniz dört parça da kesebilirsiniz. 

Güllaç yaprağınız sığacağı kadar bir tepsiye önce yaprağımızı yerleştiriyoruz. 


Güllacın üzerine tamamen ıslatıp yumuşamasına yetecek kadar süt ekliyoruz. 


Yumuşayan güllaç yufkamızın üzerine cevizimizi serpiyoruz. 


Güllacımızı ilk önce rulo şekli daha sonra gül şeklinde sarıyoruz. 

Tepsiye yapacaksanız tepsinin alacağı kadar bu işlemi yapıyorsunuz ve kalan sütü sardığınız güllaçların üzerini örtecek kadar döküyoruz. 


Eğer porsiyonluk yapacaksanız gül şeklinde güllaçları tepsi yerine kaselere koyup üzerlerini örtecek kadar süt ekliyoruz. Kabımızın üzerini strec filmle kapatalım ki güllaçlarımız sütü iyice içine çeksin. 

Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyip 1-2 saat kadar buzdolabında bekletip üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.