Bumerang - Yazarkafe

15 Mart 2018 Perşembe

FROZEN SPINACH PUREE.....KEKLER, PASTALAR, HAMUR İŞLERİ İÇİN ISPANAK PÜRESİ YAPMAK VE DERİN DONDURUCUDA SAKLAMAK....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......

Ispanaklı kek yapmaya bir on yıl önce başlamıştım o zamanlar bir ıspanaklı kek furyası ben misafirlere sürekli ıspanaklı pasta yapıyorum arkadaşlarımın çoğu ''İlk sende yedim tarifini verirmisin.'' diyordu, anlıyacağınız çok ta tarif verdim, lezzetli ve görsel açıdan çok güzel di ama o ıspanak lar yokmu temizlemesi yıkaması ayrı dert her zaman elimizin altında bulunduramıyoruz , ama size şimdi, her tarif için tek tek yapmaktansa bir seferde on kullanımlık elde edeceğiniz pratik ve kolay bir tarif vereceğim . İstediğiniz her zaman Ispanaklı kekler, pastalar ve hamurişleri yapabilirsiniz. Afiyetle ve sağlıkla...


MALZEMELER
  • 750 gr taze ıspanak
  • 2 bardak su

YAPILIŞI























Ispanaklarımızı bol suda yıkıyoruz ben sirkeli suda bekletip kumundan iyice arınana kadar yıkıyorum. Ispanakların saplarını ve yapraklarını ayırıp yaprakların suyunun süzülmesini bekliyoruz püre yapmakta sadece yapraklarını kullanacağız.

Ispanakları parçalayıp bir kaç seferde mutfak robotuyla ufak parçalar haline getirdim büyük bir mutfak kabında biriktirdiğim ıspanakların içine suyu ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelince kada blendırdan geçirdim. 
 
Şeffaf plastik bardaklara bölüştürdüm on kadar ıspanak püresi elde ettim.
Bu bardakları derin dondurucuda dondurdum donan püreleri poşete yerleştirdim.  Kullanmanız gerektiğinde birkaç saat önce dondurucudan çıkarıp tariflerinizde kullanabilirsiniz.

Elifin notu; Eğer plastik bardak kullanmak istemezseniz buz dondurma kabı yada slikon kalıpta da ıspanak pürenizi dondurabilirsiniz. Ama kağıt bardak kullanmayın kağıt bardak dondurucudan koku ve nem çekebileceği için müsbet bir sonuç alamazsınız. İlk yaptığım zamanlarda ıspanakları pişirip öyle blendırdan çekiyordum ama pişirmediğinde ıspanakların rengi daha canlı,  yani daha güzel sonuç elde ediyoruz.