Bumerang - Yazarkafe

15 Ekim 2025 Çarşamba

GLÜTENSİZ ŞİPŞAK TAVADA MISIR EKMEĞİ

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim...


🌽 GLÜTENSİZ ŞİPŞAK TAVADA MISIR EKMEĞİ


Glütensiz beslenmeye başladığım ilk yıllarda hayatım neredeyse sadece mısır ekmeğiyle geçti diyebilirim 😊
Tam 3 yıldır glütensiz besleniyorum. İlk zamanlarda ne şeker ne un vardı hayatımda; yalnızca mısır ekmeği ve ara sıra meyveyle tatlı ihtiyacımı gideriyordum.
Şimdi arada bir siyez ekmeği yiyiyorum, bazı günlerdede değişik tarifler deniyorum. 

O kadar uzun süre yapmadım ki, bu tarifi sosyal medyada görünce hemen denedim.
Sonuç? Yumuşacık, sünger gibi, nefis bir ekmek oldu! 💛
Ablam bile bayıldı: “Arada senin o mısır ekmeğinden yap!” diyor.
Böyle güzel olunca sizlerle de paylaşmak istedim.


🧺 MALZEMELER

  • 1 adet yumurta

  • 1 su bardağı süt (200 ml)

  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 su bardağı mısır unu (kavrulmuş mısır unu)

  • 1 yemek kaşığı tepeleme beyaz un (Glütensiz)

  • 1 paket kabartma tozu

  • Pişirmek için tereyağı

✅ Kullandığım su bardağı ölçüsü: 200 ml


👩‍🍳 YAPILIŞI

  1. Derin bir kapta yumurta, süt ve ayçiçek yağını karıştırın.

  2. Ardından mısır ununu, beyaz unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.

  3. Karışımı çok akışkan olmayan, boza kıvamında bir hamur haline getirin.

  4. Tavayı ısıtın, içine biraz tereyağı koyun.

  5. Karışımı tavaya dökün, kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

  6. Altı kızarınca spatulayla çevirip diğer tarafını da pişirin.

  7. Ilındıktan sonra dilimleyip servis edin.

🍳 Bu ölçüdeki hamurdan iki adet küçük ekmek çıkıyor.
Dilerseniz büyük bir tavada tek seferde de pişirebilirsiniz.


🍞 SONUÇ

Ortası yumuşacık, dışı hafif çıtır bir tavada mısır ekmeği oluyor.
Kahvaltılarda, çay saatlerinde ya da çorba yanına harika gidiyor.
Üstelik glütensiz olduğu için mideyi hiç rahatsız etmiyor. 🌿