Bumerang - Yazarkafe

28 Aralık 2018 Cuma

2018 YERLİ MALI HAFTASI... YERLİ MALI YURDUN MALI HER TÜRK ONU KULLANMALI

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim...
Bu sene ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalara karşı milletçe en güzel cevabımız yerli ve milli ürünleri tüketmek oldu. Devletimizin en üst kademesinden biz vatandaşlara kadar destek alan bu kampanyalar düzendi Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye’de üretilen mallar üzerine yerli olduğunu belirten işaret zorunluluğu getirildi ve tüm Türkiye’de yerli ve milli ürün kullanımına yönelik seferberliği başladı vatandaşlar ''yerli üretim '' logolu ürünleri tüketmeye başladı.






































Cumhuriyetin kuruluş yıllarından beridir yerli malını kullanımını özendirilmemiş miydik, küçüklüğümüz den beri okullarda yerli malı haftası kutlayarak ''Yerli malı yurdun malı her Türk onu kullanmalı.'' sözüyle bilinçlen dirildik bu senede sınıfımızda geçen senelerden daha da hevesli kutlama yaptık sağ olsun öğretmenimizde aynı özenle bilgilendirildi okulda kurdukları masada ülkemizde yetişen ürünleri sergilediler şiirler okudular her çocuk bir meyve oldu.

Yusuf'um da fındık oldu benim minik fındığım la güzel bir şapka yaptık, fındıkla ilgili bir tekerleme de okudu ve yeni şeyler öğrenerek bitirdiler yerli malı haftasını ...

FINDIK
Giresun'da yetişirim,
  Adım Fındıktır benim,
       Hem yağlıyım hem dağlı,
  Ama çok lezzetliyim.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder