Bumerang - Yazarkafe

20 Ekim 2016 Perşembe

GEZMELER , GEZMELER...YENİ KAPI SİVAS GÜNLERİ.... SİVAS'A GİTMİŞ KADAR OLDUK....








بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 

                      Bismillahirrahmanirrahim......



Yine bir hafta sonu geldi,  evde iş güç,  giden gelen  derken haftalardır  hatta ay var ki gezmelere çıkamadım.Televizyonda haberleri  izlerken Sivas tanıtım günleri olduğunu öğrendim  bu hafta ki  işleri bir yana bırakıp Yenikapının yolunu tuttum.  Daha önce Feshanede düzenlenen bu tanıtım günleri  şimdi Yenikapı da düzenlenmeye başlamış iyi de olmuş oldukça geniş,  ferah ve düzenli insan rahat dolaşıyor  çok beğendim umarım bundan sonra da bu gibi organizasyonlar burada düzenlenir. Ulaşım da kolay gerek otobüsle gerek metro ve marmarayla  yada deniz yoluyla kolayca ulaşabiliyorsunuz.


Doğanşar Halk Oyunları Gurubu


Kapıdan girdiğiniz de sağlı sollu  bölümler bu bölümlerin her birin de de İlçe stantların da  o ilçelere ait ilçelerin özelliklerini  taşıyan ürünler sergileyip  ikramlar yapıyorlar  ve bazı yöresel ürünleri de    satışa sunulmuş her ilçe kendilerini ayrılan zaman da  ilçelerini  tanıtmak için  etkinlik yapıyorlar biz ordayken Doğanşar ilçesinin tanıtımı vardı   mahhalli şarkıcılarını  ve halk oyunlarını  çok beğendik ayrı ca kısa bir güreş gösterisi yaptılar.


                                                              

Her ilçe yöresel ürünlerini getirmişler bazılarını  da satışa sunuyorlar bizde Gölova ilçesinden peynir İmranlı ilçesinden de bal aldık ,              



Kavurga
Gemerek ilçesi Gilaburu
Koyulhisar çedene
Sivas katmeri 
Sivas'lılar o kadar misafirperverler ki   hemen her  ilçe kendilerini tanımaya gelenlere çeşitli ikramlar da bulunuyorlardı , Muharrem Ayı olması hasebiyle biz oradayken bir kaç ilçe Aşure ikram etti inanın bu yaşıma kadar yemediğim lezzette kavurmayı   Gürün ilçesin de yedim keşke imkan olsaydı da orada yetişen hayvanların etlerini İstanbul da bulabilseydik, Koyulhisar  ilçesin de  yıllardır yemediğim çedene yedim,  Ulaş ilçesin de kavurga tattık,  ayrıca Gemerek ilçesin de   tadını hiç sevmediğim ama şifa kaynağı olan Dilaburunun tadına baktık, Doğanşar ilçesin de helva, Sivas Katmeri  ve çöreği ikram etti . 





                                                                     

Ulaş ilçesi 





Akıncılar ilçesi


Resim yazısı ekle


Akıncılar ilçesi




İmranlı İlçesi



Kangal köpekleri 





Kara kovan balı 

Her ilçe de  çeşit çeşit ballar, bulgurlar ve değişik peynirler vardı.Kangal İlçesinden  Meşhur doktor balıklarıyla, Kangal köpeklerini getirmişler.    Bakır, dokuma  cam ve oymacılığın tanıtımı da yapılıyordu. Biz bu günkü Sivas günlerin den çok zevk aldık değişik bir deneyim oldu sanki Sivası gezmiş görmüş gibi olduk . Bize bu güzel günü yaşatan ve organizasyonda emeği olan başta sivaslı kardeşlerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder