Bumerang - Yazarkafe

2 Aralık 2015 Çarşamba

SÜTLÜ BUĞDAY ÇORBASI (YARMA ÇORBASI)

                         

 Buğday çorba olarak hemen hemen her ilde yapılır genelde yoğurtlu olarak bazende yazları ayranla soğuk olarak tüketilir. Bizim yörede ise sütlü ve sıcak olarak yapılır ve  kışları sık sık pişer..Annem çok miktarda yapar komşulara ablama bu çorbayı sevenlere tencere tencere yollar ... Bende çok severim   aşure yaptığımızda biraz fazla ıslatıp süt çorbası da yaptık  bende sizinle  paylaşmak istedim .. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.....











MALZEMELER


  • 2 Su bardağı buğday (aşurelik yarma)
  • 1 kilo süt
  • nohut
  • tuz


YAPILIŞI 

Buğdayımızı  bir gece önceden üzerine geçene kadar su ekleyip ıslatmaya bırakıyoruz.Islanan buğdayımızı  güzel bir şekilde yıkayıp  isterseniz düdüklüde 20-25 dakkika isterseniz normal tencerede çok az suyu kalana kadar pişiriyoruz içine sütümüzü koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz buğday özleştiğinde  içine haşlanmış nohut  ve istersek tereyağ ve tuz ekleyip biraz daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz . Dikkat edeceğimiz husus sütlü bir çorba olduğu kesilmemesi için tuzunu en son ekliyoruz.. servise hazır afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder