Kış denince akla gelen yemeklerden karnıbahar bende sık sık yaparım. Kızartmasını, yemeğini, fırında beşamel soslusu şimdide size nohutlusunun tarifini vereceğim. Afiyet şifa olsun.
MALZEMELER
- 1 küçük boy karnabahar
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı et suyu ve ayrıca içme suyu
- Tuz, baharat ,yağ,
- yarım limon
YAPILIŞI .
Yemeklik doğradığımız soğanları yağda soteleyin. Salçaları ilave edin. Diğer tarafta karnabaharı çiçeklere ayırıp biraz haşlayıp suyunu süzün ve tencereye ekleyin üzerine buzlukta bulundurduğum haşlanmış mercimeği, nohutu, baharatı etsuyunu ve üzerini geçmiyecek şekilde suyu ekleyip yani tüm malzemeyi ekleyip ağzı kapalı bir şekilde kaynayana kadar pişirip ocağın altını kısıp bu şekilde pişirmeye devam ediyoruz.
Karnabahar biraz yumuşayınca ocağın altını kapatın.