Bumerang - Yazarkafe

14 Aralık 2015 Pazartesi

SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI ÇITIR ÇITIR.......


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Kışın çiçeği karnıbahar kar gibi beyaz özellikle kızartmasını çok severim şimdi size çıtır çıtır sodalı bir tarif vereceğim normal de yaptığımızdan daha çıtır  oluyor dener denemez palaşmak istedim...

Malzemeler
  • 1 şişe soda (200 ml.)
  • 2 adet yumurta
  • 1 büyük çay bardağı nişasta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz







YAPILIŞI
Karnıbaharı çiçeklerini ayırıp tuzlu suda haşlıyoruz.



Maden sodası ve yumurtayı çırpın ve diğer  malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz .Koyu bir kıvam  olacak. 





Haşlayıp elinizde hafif sıkıp suyunu çıkardığımız karnıbaharı bu   harca bulayıp kızgın yağa atıp kızartın. Düşük ısıda kızartırsanız, çok daha çıtır olacaktır.




2 yorum: