Bumerang - Yazarkafe

13 Mayıs 2019 Pazartesi

TART KALIBINDA .....KIBRIS TATLISI TARİFİ.....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim...


Mübarek Ramazana girdiğimiz şu günlerde ilk iftar davetimizi Sevgi Ablada yaptık, sağ olsun çok leziz yemekler yapmış her zamanki gibi, bende giderken ağzımız tatlansın diye Tart kalıbında Kıbrıs tatlısı yaptım. İçinde un olmayan değişik, kolay bir tatlı, şerbetli tatlı sevenler mutlaka deneyin derim ....

KEK MALZEMELERİ
  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
KREMA MALZEMESİ
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
  • Hidistan cevizi

YAPILIŞI



Şerbeti yapmayla başlıyoruz, kek olana kadar şerbetimizin soğuması gerekiyor. Suyu ve şekeri karıştırıp kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıyoruz altını kapatıp vanilyayı ekleyip soğutuyoruz.







Kek harcı için yumurtaları ve şekeri çırpıp kuru malzemeleri ekleyip karıştırıyorsunuz oldukça katı bir hamur oldu yağlanmış turta kalıbına  spatula yardmıya yaydım. 









160 derece fırında 30 dakika kontrollü pişiriyoruz .










Turta kalıbından çıkarıyoruz, fırından çıkarıp henüz sıcakken soğuk şerbeti döküyoruz .


Kreması için krem şanti tüm malzemeleri birleştirip muhallebi kıvamına getiriyoruz. Altını kapatıp hafif ılıyınca toz krem şantiyi ekleyip blendırla çırpıyoruz. Kekin üzerine muhallebiyi döküp üzerine hindistan cevizi serpip buzdolabında bekletip servis yapıyoruz.

Afiyet şifa olsun ......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder