Bumerang - Yazarkafe

6 Kasım 2017 Pazartesi

DERİN DONDURUCUDA KIYMA SAKLAMA YÖNTEMİ ......

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Ev hanımları için sorun teşkil eder et muhafazası, et ürünlerini birden fazla buzunu çözdürüp tekrar dondurmak bakteri üreterek ciddi zehirlenmelere bile yol açabilir. Bir de çözdürmek için beklemek özellikle biz çalışanlar hanımların akşam eve gidince buzluktan et çıkarıp çözdürmesi uzun zamanını alır. Şimdi size benim buzlukta kıyma sakla yöntemimi paylaşacağım. Bu yöntemle kıymayı buzlukta ihtiyaç duyacağınız kadar parçalar halinde saklıyoruz istediğiniz zaman kıymayı kolayca ayırıp ince olduğu içinde hızlı bir sürede çözdüre biliyorsunuz ayrıca bir poşette dört parça et muhafaza ettiğinizden poşet israfı da olmuyor.



Kasaptan bir kilo kıyma aldık bu kıymayı ilk önce yarımşar kilo olarak iki buzluk poşetine koyuyoruz. 







Kıymayı orta boy buzluk poşetine koyup düz bir tabaka olacak şekilde elimizle bastırıyoruz.











İster merdane isterseniz oklava yardımıyla inceltiyoruz.

                                                         

Uzun saplı bir kaşık yada benim yaptığım gibi spatula yardımıyla önce iki parçaya daha sonra dört parçaya bölüp dondurucuya kaldırıyoruz. 

Bu şekilde donunca hem de buzluğunuz da yerde kaplamıyor. Elinizle , bıçakla yada mutfak makasıyla kolaylıkla parçalara ayırabilirsiniz. Yemeğe koymak için bir parçasını ayırıp diğerlerini çözülmeden dolaba koyabilirsiniz böylece diğer parçaları çözdürmeden ihtiyacınız kadar kıymayı kullanıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder