Bumerang - Yazarkafe

29 Mart 2016 Salı

PORTAKAL KABUĞUNU ŞEKERLE SAKLAYALIM...

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......



Portakalın aroması o kadar güzeldir ki keklerde , muhallebiler de hamur işlerin de kullanılır, özellikle yazın pek bulunmuyor portakal , ben de reçel yaptığım portakalların rendelediğim kabuklarını şekerle karıştırıp muhafaza ediyorum gerektiğinde de çıkarıp kullanıyorum. 

MALZEMELER 

  • Portakal 
  • Şeker 



YAPILIŞI 

Portakal kabuğunun rendeleyin, içine şeker ekleyin karıştırın . Bir portakala ortalama iki kaşık şeker katabilirsiniz isteğe bağlı fazlada ekleyebilirsiniz. Benim yaptığım gibi şekerle karıştırdıktan sonra derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz yada bir kavanoza yerleştirip buzdolabının rafında saklayabilirsiniz . Bu şekilde uzun süre dayanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder