Bumerang - Yazarkafe

24 Aralık 2015 Perşembe

PORTAKALLI KEREVİZ YEMEĞİ


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......





Ben kereviz,  yerelması, patates, havuç, enginarı zeytinyağlı portakallı   kış  türlüsü gibi çok sık yaparım .  Lezzetli ve mevsiminde yapıldığında çok şifalı bir yemektir. Karaciğer dostu olana kereviz K vitamini de ihtiva ediyormuş  . Kerevizleri alırken fazla büyük olmamalarına ve üzerinde leke olmamasına  özen gösterelim büyük olanlarının içi kof ve lifli oluyor, ayrıca  kerevizleri alırken  maydonoza  benzeyen saplarının taze yeşil olmasına  dikkat edelim bu saplar ne kadar taze ise kerevizler o kadar taze oluyor.  Bu sapları da atmıyoruz bu saplardan çorba, turşu ve et sularının tatlandırılmasın da kullanabilirsiniz. Bu sapları derin dondurucuda  saklayıp istediğimiz zaman kullanabiliriz.  Kerevizi kök kısmı derin dondurucuya koymaya  müsait değil çünkü  çıkarınca sulanma oluyor .   Tarifi yapın derim ... Afiyetle ve şifayla...



MALZEMELER
  • 3 küçük boy kereviz
  • 1 büyük boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 büyük boy soğan
  • Tuz, 1 kesme şeker ,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 portakal
  • 1 limon 
YAPILIŞI 

Kerevizleri soyup istediğiniz şekilde kesip  kararmasını engellemek için limonlu suya koyun.
Havuçları ve patatesleri soyup ve kesiyoruz. Yemeklik doğradığınız soğanı  zeytinyağın da  kavurun.
Patatesi ve havuçları ekleyip biraz daha kavurun ve en sonda kerevizleri ekleyin tuzunu ve bir adet kesme şeker ekliyoruz.  Tencereye Portakal ve limon suyunu ekleyip   kerevizlerin  üzerine aşana kadar su ilave ediyoruz.Yemek kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin.
Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder