Bumerang - Yazarkafe

7 Ağustos 2014 Perşembe

KIYMALI GÖZLEME



بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......

Annemin yıllardır yaptığı Kastamonu'lu bir aile dostumuzun hanımından öğrendiği bir tarif. Biz bazen sabah kahvaltılarında bazende öğle çayının yanında severek yiyoruz.


HAMURU MALZEMESİ

  • Un 
  • su 
  • tuz 

İÇ MALZEMESİ
  • Kıyma 
  • soğan 
  • Tuz, karabiber,kırmızıbiber, su 

Elif neden ölçüler söylemedin diyorsunuz demi ? Ölçüler istediğiniz kadar :)) 

ilk önce unu kabınıza alıyoruz içine yeterince tuz atıp suyla yoğurmaya başlıyoruz. Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru her zamanki gibi 15-20 dk. dinlendiriyorsun. Hamur dinlene dursun bir diğer tarafta kıymanın içine ince kıydığımız soğan, tuz karabiber, kırmızı biberi atıyoruz tabi ki bunların hepsi sizin damak zevkinize göre istediğiniz kadar atın acı sevenler acısını çok atabilir. Kıymalı içi karıştırıp biraz sulandırıyoruz, dikkat etmemiz gereken su fazla olursa pişirirken çıkar ve tavada yanar ne fazla ne az kendiniz yavaş yavaş su koyarak ayarlıyacaksınız . 
Dinlenmiş hamuru bezelere ayırın .Şimdi açmaya başlayabiliriz. 

Kıymalı içi açtığımız hamurun içine koyup yarım ay şeklimde kapatıyoruz. 



Teflon tavada pişiriyoruz mümkünse 2 kişi olursanız biriniz açıp diğer kişi pişirirse daha iyi olur. Pişirdikten sonra tereyağ sürüyoruz. Servise hazır afiyet olsun . 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder