بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Bu kurabiyeler şimdilerde favorim çok sık yapar oldum, yapması da kolay canımız istediğinde hemencecik oluveriyor. İçinde kavrulmuş susam, çörek otu birde mahlep üçlüsü olunca kandil simitine benzetiyorum ben, lokmalık oluşu da ayrı bir güzellik fazla yemek istemeyenler için tadımlık ama emin olun bir iki derken tüm tabağı bitiriveriyorsunuz.
MALZEMELER
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım)
- 1 yumurta (Akı hamura, sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 -3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu (Mahlep aromalı olandan)
- Mahlep yarım çay kaşığı
- Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
YAPILIŞI
Tereyağı ve fındık yağını, yumurta akını, sirkeyi, tuz ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar alıp yuvarlıyoruz benim mutfak tartım var ortalama onar gramlık kurabiyeler yaptım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştiriyoruz.