İlk olarak üç dört sene evvel Ayşe'de yemiştik tarifini istedim internetten baktım dedi, dedi ama internette bir sürü tarif var bende ilk olarak görseli güzel diye bunu denedim ve sizinle paylaşıyorum .. Kolay bir tarif... Ben müftelası olduğum turta kek kalıbında yaptım üzerindeki kreması biraz fazla geldi ben size turta kalıbı için azaltılmış olarak krema malzemelerini verdim, bir daha ki sefere büyük kare cam kaba ve kremasını bol yapacağım.
MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı incir
- yarı su bardağı ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- Biraz tarçın (isteğe bağlı)
- 250gr süt
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Üç yumurtanın birinin sarısını kremada kullanmak üzere alıp diğerlerini çıkur bir kapta şekerle çırpıyoruz. Yumurta ve şekere inciri, cevizi ve diğer tüm malzemeyi ekleyip bir kaşık yardımıyla kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Tart kabımızı yağlayıp unlayıp hamurumuzu yayıyoruz elimizi biraz ıslatıp üzerini düzlüyoruz böylece hamurumuz tart kalıbımıza iyice yerleşiyor. 170 derecede 15 dakika kadar sürede kontrollü pişiriyoruz.
Diğer tarafya krema malzemelerimizi tereyağ hariç malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirip ocaktan aldığımız kremamıza tereyağını ekleyip miksede beş dakika kadar çırpalım.
Soğuyunca istediğimiz gibi süslüyoruz. Ben incir ve antep fıstığı ile süsledim. Arzuya göre tarçında ekebilirsiniz.
ilerki günlerde kare büyük borcama yaptığım tarifimi de sizinle paylaşacağım.
Afiyet şifa olsun....