بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Bismillahirrahmanirrahim......
Limonatayı çok sık ve değişik şekillerde yapıyorum en sıkta derin dondurucuya elimin altında bulunan dilimleyip poşetlediğim portakal ve limonlardan kullanıyorum.
MALZEMELER
🍋1 adet portakal
🍋3 adet limon
🍋1 tatlı kaşığı limon tuzu
🍋2 su bardağı toz şeker
🍋5 lt su
YAPILIŞI
Poşetlediğim Limon ve Portakalı dondurucumuzdan çıkartıp rondada rahat çekmek için 10-15 dakika bekletiyoruz burada dikkat etmemiz gereken kabuğunun açısının çıkmaması için fazla eritmememiz lazım. Portakal ve limonun kabuğunun limonatamızın tadını acıtmaması yok olması için bu işlemi yapıyoruz.
Hafif erittikten rondoya koyun.
Tamamen püre haline gelene kadar rondoda çekiyoruz.
Üzerine toz şekeri ilave edip çekmeye devam ediyoruz. Bizim karışımımız neden bu renk çünkü portakalımız kan portakalı.
Robottan çektiğimiz karışımımıza bir litre kadar su ilave ediyoruz ben kaynar su tercih ediyorum tadı iyice geçsin diye ve limon tuzu ekleyip karıştırıp bir on, onbeş dakika kadar bekletiyoruz. Süre sonunda çok ince bir süzgeçten yahut temiz bir tülbentten geçirip bir kaba alalım. Su ekleyip karıştırıyorsunuz. Bu aşamada su ilavesi sizin damak zevkinize kalmış tadına bakıp suyunu öyle ilave edebilirsiniz.
Limon ve Portakallı nefis limonatamız hazır servis yapacağınız sürahi ye alıp afiyetle içebilirsiniz.