Bumerang - Yazarkafe

23 Ocak 2017 Pazartesi

YOĞURTTAN, AYRANDAN ÇÖKELEK (LOR) YAPIMI


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......

Yaptığım tereyağından ortalama beş kilo kadar ayran kalmıştı yaz olsa sıcakta serin serin afiyetle içilir ama malum dışarıda lapa lapa kar yağıyor ben bunu nasıl değerlendireyim  diye düşünürken çökelek yapmak geldi aklıma.

YAPTIĞIM TEREYAĞI 


















YAPILIŞI
Tencereye ayranı döktüm kaynamaya başlayınca kısık ateşte bir beş dakika daha kaynatıp altını kapattım. Ortalama bir saat kadar soğumasını beklediğimiz lorumuzu bez bir keseden hafif süzdükten  sonra tercihen içine tuz ve çörek otu ekleyip tamamen süzüyoruz. İsterseniz kahvaltıda tüketebilir isterseniz  börek yapmak için kullanabilirsiniz. Beş kilo ayrandan ortalama 300 gram çökelek oldu inanın nasıl güzel kokuyor biz kahvaltıda afiyetle yedik. Yapanlara şimdiden afiyet olsun ...