Bumerang - Yazarkafe

4 Şubat 2016 Perşembe

KREP TOSTU


Ve oğlumun en sevdiği tarif ... Krep ....Haftada en az bir iki defa yaparız oğlum özellikle hafta sonları gözünü açar açmaz anne bana krep yap der ben de onu kırarmıyım hemencecik birlikte yaparız. Tek krep tarifi vermek istemedim yaptığımız ve beğendiğimiz bir tarif olan krep tostunu paylaşacağım sizle kuzularınız la yada hafta sonu kendinizi ödüllendirin krep tostunu yapın derim.


MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • Un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI
















Yumurta, süt karıştırıyoruz içinde tereyağını eritip ekleyip karıştırıyoruz unu ekleyip tuz ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırıyoruz. Ortlama boza kıvamına gelinceye krep hamurumuz hazır isterseniz süt kerine yarı yarıya su, süt karışımı isterseniz kabartma tozu ve tereyağı koymaya bilirsiniz. Kızdırdığınız tavada krepleri arkalı önlü pişiriyorsunuz. Kreplerimiz hazır şimdi sıra tosta ...


KREP TOSTU

MALZEMELER

  • Krep 
  • peynir
  • Sucuk

YAPILIŞI

Yaptığımız kreplerin arasına istediğimiz malzemeyi koyup sarıyoruz kızdırdığımız tavada peynirler eriyene kadar arkalı önlü pişiriyoruz. Tostumuz hazır.... Afiyet olsun...

EVDE PEYNİR YAPIMI '' SİRKEYLE ''

İşte bir arkadaşım, sütçüden aldıkları sütün kesildiğini eşinin  kesilen sütten peynir yaptığını söylemiş ve bu peyniri ikram etmişti tadına baktığımda çok beğenmiştim kesilen sütten annemden gördüğüm gibi sadece lor olur zannediyordum, hemen araştırdım kesilmeyen sütten nasıl bu peyniri elde edebilirim diye yine sirke çıktı karşıma ve mahalle sütçümüz den ilk fırsatta bol miktarda süt adım ve denedim yediğimden de güzel oldu daha sonra bu peyniri birkaç kere daha yaptım ama bir türlü resmini çekemediğim için yayınlayamadım . İncir uyutma tatlısı yaparken iş bu ya benim sütüm de kesildi ve bende peynir yaptım bu sefer fotoğrafını çekme fırsatım oldu şimdi yapılışını sizinle paylaşacağım.


MALZEMELER

  • 5 kilo süt
  • 5 kaşık sirke
  • 1 kaşık tuz
  • çörek otu

YAPILIŞI



Sütü kaynatıyoruz kaynayan süte sirke ekleyip kestiriyoruz içine tuz ekleyip bir bez keseye döküp suyunu süzüyoruz. 



Bu aşamada ben içine çörek otu da ekleyip karıştırıp bir süzgecin içine keseyle birlikte üzerine ağırlık koyup bastırıyoruz. Ben evde yaptığım üzüm sirkesinden koydum  içine eğer kesilmezse süt sirke miktarını arttırabilirsiniz.
Bu şekilde hemen tüketmelisiniz eğer peyniriniz fazla olursa uzun süre saklamak için peynirin süzdüğünüz suyunun içine az ise kaynamış soğutulmuş su ve turşuluk tuz ekleyip bu tuzlu suda muhafaza edebilirsiniz.