بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Malzemeler
Tabanı icin :
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 kaşık tereyağ
Kreması icin :
- 2 yumurta
- 600 gr labne
- 1 küçük paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 kaşık nişasta
- 1 kaşık un
- yarım limon kabuğu
- vanilya
- Tart jöle
- 2,5 çay bardağı limonata
Tabanını yaparak başlıyoruz. Bisküvileri rondadan geçirip içine tereyağ ekliyoruz , kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirip bisküvileri tabana bastırarak yayıyoruz. Kelepçeli kalıbı buzdolabında bekletiyoruz.
Krema ve labneyi 1 dak. çırpıp şeker, yumurtayı ekleyerek spatulayla yavaşça karıştırıp, içine limon kabuğu, nişasta ve unu ekleyip yine spatulayla yavaşça karıştırıp kalıptaki bisküvili tabanın üzerine döküyoruz.
Fırının tabanına su dolu bir kap koyup pişerken cheesecakenin üzeri çatlamasını önlüyoruz. 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Pişen Karışım hafif sallanacak. Piştikten sonra fırından çıkarmayıp kapağı açık vaziyette soğumasını bekliyoruz. Tart jöleyi limonata ekleyip pişiriyoruz. Soğuyan kekin üzerine döküyoruz. Buzdolabında 3-4 saat bekletip öyle servis yapıyoruz.
Afiyet olsun ....