بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim...
Daha önce ''MİNİK MİNİK BEZELER YAPMADAN TEK SEFERDE KAT KAT BAKLAVA YUFKASI YAPIMI'' paylaşımda bulunduğum yufka açma tekniğiyle aynı farklılık sadece baklava açımında kullandığım nişasta yerine yağ kullanmamız aynı teknik aynı malzemeler.
Bu yöntemi öğrendikten sonra zahmetsiz bir şekilde baklava ve böreklerinizi böyle açacaksınız.
Bu yöntemi öğrendikten sonra zahmetsiz bir şekilde baklava ve böreklerinizi böyle açacaksınız.
HAMUR MALZEMELERİ
- 2 adet yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5-6 su bardağı un (azar , azar kullanıyoruz)
- 100 gr tereyağı
- yarım çay bardağı sıvı yağ
KIYMALI HARÇ
- 2 orta boy soğan
- sıvı yağ
- 200 gr kıyma
- Tuz ve istediğiniz baharatlar
- Maydanoz
YAPILIŞI
İlk olarak hamurumuzu yoğurup bezelerimizi yapıyoruz. Ben sekiz adet beze yaptım .
Dört adet bezemize Oda sıcaklığındaki tereyağımızı sürüp üst üste koyuyoruz.
İster elimizle ister merdane yardımıyla üst üste koyduğumuz bezeleri açıp en üstüne tekrar tereyağı sürüyoruz.
Ortadaki kaseyi alı yanlardan hamuru katlıyoruz elimizde katlanmış hamuru kullanacağımız tepsi ebadında açıyoruz.(Ben büyük boy borcam kullandım.)
Tepsimizi yağlayıp açtığımız hamuru tepsinin yan duvarlarını da kaplayacak şekilde elimizle çekerek yerleştiriyoruz.
Tepsimize yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine istediğim bir harçı koyuyoruz ben kımalı harç yaptım isterseniz pırasa ve peynirli de yapabilirsiniz. Diğer dört bezeyi de bu şekilde açıp tepsidekİ harcın üzerine serip yan kısmın elinizle döndürerek kapatıp kesip üzerine tereyağ sürüp 200 derece fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz.