بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim......
Cumanız ve Miraç Kandiliniz mübarek olsun . Bu mübarek gün hem müminlerin bayramı cuma hemde sevgili peygamberimizin yedi kat göğe yükseldiği , Allah c.c huzuruna kabul edildiği Miraç kandili. Miraç dönüşünde peygamberimiz ümmetine, bizim mevlayla beş vakit miracımız olan namazı getirmiştir. Bu gün mevlam dualarımızı zikirlerimizi hayır ve hasenatlarımızı kabul eylesin, bu günün hürmetine dünya geneline barış, tüm müslüman alemine dirlik birlik içinde olmayı nasip eylesin sınırda ülkemizi koruyan mehmetciğe aramızda ki düşmanlardan bizi koruyan kolluk kuvvetlerine , komutanlarımıza, devlet adamlarımıza ve Baş komutanımıza mevlam kuvvet, kolaylık versin, bugünün idrakine varmayı ve layıkıyla geçirmeyi mevlam nasip etsin.Amin....
Biz ve büyüklerimiz kandilerimizi mevlüt, dua, namazla geçiririz birde kandil ve önemli günlerde evimize gelenlere ikram etmek ve dağıtmak için helvalar yaparız bugünde sizlere Rahmetle andığım komşumuz Songül Abladan öğrendiğim Erzurum helvasını paylaşacağım. Kendisi Rize'liy di ama her şeyi bilirdi bu helvadan bahsedince hemen tarifi vermişti. Arada bu helvayı yaptıkça onu hatırlıyorum ruhu şad olsun.
MALZEMELER
- 150 gr. tereyağı
- 1,5 su bardağı un
- 1 su pudra şekeri yada toz şeker(Ben toz şeker kullandım.)
- ceviz veya findık,
YAPILIŞI
Tereyagını tencereye alıp eriyince içine unu ekliyoruz. Tenceremizde unu sürekli karışırıyoruz önce topaklanıyor sonra yağını veriyor bu şekilde pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Kavrulan unun içine isterseniz ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz ben içine eklemedim dışına koydum bir kaç dakika daha kavurup şekerini ekliyoruz. Şeker içinde kaybolana kadar karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Helvayı koyacağımız kabın dinine yağlı kağıt serip üzerine helvamızı döküyoruz.Ben kelepçeli kek kalıbı kullandım kolay kesmek için çünkü şerbetsiz bir helva olduğu için çabuk kırılıp dağılabiliyor.
Henüz soğumadan kesip soğumasını bekliyoruz.