Bumerang - Yazarkafe

26 Ocak 2018 Cuma

TEPSİ MANTISI , RAVİOLİ TRAY ....

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Bismillahirrahmanirrahim......



Mantıya düşkünüz ailecek her gün olsa her gün yeriz, bu yüzdende fırsat buldukça değişik mantı çeşitleri deniyorum. Bugünde sizlerle tepsi mantısını paylaşacağım, biz yaptık ve çok beğendik özellikle salçalı sos lezzetine lezzet katmış. Sizde bizim gibi mantı seviyorsanız bir de bu şekilde deneyin derim . Afiyetle sağlıkla....


HAMUR MALZEMESİ
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar su
İÇ HARÇ MALZEMESİ 
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı tozbiber
SALÇALI SOS MALZEMESİ
  • İki kaşık domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 kaşık tereyağ
  • Acı kırmızı tozbiber
  • 4-5 bardak sıcak su
ÜZERİ İÇİN MALZEME
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı tozbibe
YAPILIŞI




Mantı hamuru için, yumurtayı una yedirerek suyu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırıp sert bir hamur elde ediyoruz.




Kurumaması için üzerini örtüp en az 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.






İç harcı için kıyma, tuz, karabiber ve rendelenmiş soğanı bir kapta karıştırıyoruz. 











Dinlenen hamuru bezelere ayırıp açıyoruz.







Açılan hamuru ister elinizle ister benim yaptığım gibi mantı kesme aparatıyla keserek uzun şeritler elde ediyoruz.
Kıymalı harcı küçük parçalar halinde şeritlere aralıklı bir şekilde yerleştiriyoruz.
Hamuru, kıymaların aralıklarındaki boşluklardan birleştiriyoruz.
Birleşim yerlerinden kesiyoruz.





Büyük cam tepsiye tereyağıyla yağlayıp  ortadan başlayarak diziyoruz. 




Fırına veriyoruz ve hafif kızarana kadar pişiriyoruz. 



Salçalı sos malzemelerini bir kasede karıştırıp fırından çıkardığınız mantıların üzerine döküyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. 
 Sosu çekince fırından çıkartıp servis tabaklarına alıyoruz.

 İsteğe bağlı sarımsaklı yağurt ve tereyağın da biber eriterek servis yapabilirsiniz...