بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Kışın çiçeği karnıbahar kar gibi beyaz özellikle kızartmasını çok severim şimdi size çıtır çıtır sodalı bir tarif vereceğim normal de yaptığımızdan daha çıtır oluyor dener denemez palaşmak istedim...
Malzemeler
- 1 şişe soda (200 ml.)
- 1 büyük çay bardağı nişasta
- 1.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Karnıbaharı çiçeklerini ayırıp tuzlu suda haşlıyoruz.
Maden sodası ve yumurtayı çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz .Koyu bir kıvam olacak.
Haşlayıp elinizde hafif sıkıp suyunu çıkardığımız karnıbaharı bu harca bulayıp kızgın yağa atıp kızartın. Düşük ısıda kızartırsanız, çok daha çıtır olacaktır.
Maden sodası ve yumurtayı çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz .Koyu bir kıvam olacak.
Haşlayıp elinizde hafif sıkıp suyunu çıkardığımız karnıbaharı bu harca bulayıp kızgın yağa atıp kızartın. Düşük ısıda kızartırsanız, çok daha çıtır olacaktır.