Bumerang - Yazarkafe

23 Aralık 2016 Cuma

MALATYA'NIN ENFES BULGURLU YUMURTALI KÖFTESİ ...



بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......


Bu köfteyi yıllar önce  Malatyalı ve oldukça eli lezzetli  Süreyya Ablada yemiştim kendisi aniden bir kalp kriziyle aramızdan ayrıldı sofrası her an kurulu çok ikramlı bir insandı, mevlam ahrette önüne çıkarır inşallah.. Aklıma bu köfte gelince internetten araştırdım  onun yaptığına benzeyen tariflerden kendimce uyarlamalar yaptım ama ne yazıkki ne tadı ne görüntüsü onunki gibi olmadı ama bizler çok beğendik özellikle çayla çok güzel oldu. Süreyya Ablanın tarifini öğrenirsem onuda mutlaka deniyeceğim. Afiyetle şifayla....

MALZEMELER
  • 500 gr kıyma
  • 600 gr ince bulgur
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, İsot, Kırmızıbiber,
  • Yeterince su,

ÜZERİ İÇİN
  • 4-5 adet yumurta

YAPILIŞI




















Kıyma, bulgur, soğan ve baharatları harmanlayıp üzerine soğuk suyu elimizle serpip yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz özleşen harcın içine yumurtayı kırıyoruz iyice macun kıvamına gelen hamurdan küçük köfteler yapıyoruz.

Diğer tarafta 4 adet yumurtayı bir kaseye kırıp çok az çırpıp  köfteleri bulayıp kızartıyoruz. Havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartıyoruz ilk sıcağı çıktığında servise hazır yanında çayla sevdiklerinizle beraber afiyet şifa olsun...