Bumerang - Yazarkafe

22 Aralık 2015 Salı

KUŞ YUVASI KURABİYE....




Yusuf'umun anaokuluna paylaşım günü için yaptığım kurabiyeler eve kalmayınca kuzucum  tekrar kurabiye istedi  diye yine kurabiye yaptım , klasik kurabiye yerine ne zamandır her yerde karşıma çıkan kuş yuvası kurabiyeyi denedik  tarifi sizinle paylaşıyorum... Güzel kıyır kıyır bir tarif... Değişik kolay güzel şekil itibariyle göz dolduran bir kurabiye ..



MALZEMELER


  • 1 paket margarin 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Aldığı kadar un 
  • 3 yemek kaşığı Kaao
  • vanilya 1 paket(ben kendi yaptığımdan 1 yemek kaşığı koydum). 
  • Sarımsak ezeceği 


YAPILIŞI






Yağla pudra şekeri karıştırılır içine  sıvı yağda eklenir  bu karışıma un, nişasta ve kakaoyu eliyoruz, ben yaptığım şekerli vanilyadan da biraz koydum,   kulak memesi kıvamında yoğrulur  un aldığı kadar kullanıyoruz ortalama  üç bardak  kadar.  Hamurumuz hazır şimdi  şeklini vermesine geçelim.








Hamurdan bir parça alıp sarımsak ezeceğine koyuyoruz tepsiye yuvarlak bir şekilde sıkıyoruz.
                                                                                                                         

                                         

Tepsideki hamurun en üstüne pet şişe kapağıyla bastırırıp çukurlar oluşturuyoruz burası kuşlarımızın yuvası olacak. 



















 180 derece fırında komtrollü şekilde pişiriyoruz.  










Pişen krabiyelerimizin üzerine  benmari usulü erittiğimiz çikolatayla yada şekerlemeler le süslüyoruz.
                
        











Ben eriyen çikolataların içine leblebi koyarak küçük kuşlar yaptım.  





Afiyet olsun ....
















ÇİKOLATALI KADAYIF ÇITIR ÇITIR .... SADECE İKİ MALZEMEYLE YAPILIYOR....





Bu tarif son zamanlarda çokça karşıma çıkar oldu  buzlukta hazırda kadayıfım vardı bende  denedim güzel iki malzemeyle yapılan kolay bir tarif .  Çaya özellikle kahveye gelen misafirlere yapabileceğiniz  bir lezzet....







MALZEMELER


300 gr. kadayıf
160 gr. 2 paket çikolata ( sütlü çikolata + Bitter )


YAPILIŞI

kavrulmuş kadayıf

Kadayıfları bir süre buzlukta bekletip donunca poşetin içince kırıyoruz kadayıflar donunca daha kolay kırılıyorlar. İsterseniz tavada isterseniz benim yaptığım gibi fırında kavuruyorsunuz.




Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.









Kavurduğunuz kadayıflara  benmari usulü erittiğiniz çikolatayı  karıştırıyoruz.
Kadayıfları  ister  limonluk , dondurma kaşığı, mulfin kalıbın, yada benim   yaptığım gibi fincana sıkıca yerleştirip,ters çevirerek şekil verebilirsiniz. Ben fincan la şekil verim ama çok büyük geldi bize önerim  yeme kolaylığı açısından daha ince ve ufak yapmanız.
Afiyet olsun...