Bumerang - Yazarkafe

26 Ekim 2016 Çarşamba

BUZLUKTA TAVUK DÖNER YAPIMI....



بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 


                      Bismillahirrahmanirrahim......



Yusuf'un tavuk hayranlığı herkesçe malum çok seviyor her ne kadar bu hormon, ilaç v.s söylentileri için pişirmek istemesem de haftada bir mecbur yapıyorum. Böyle sık yapınca da değişik tarifler deniyorum,  bu tarifte asla dışarıda yemeyeceğim ''Tavuk döner'' neden yemiyoruz çünkü içinde ne var nasıl yapılmış bilemiyoruz.



MALZEMELER

  • 1 adet soğan ( sadece suyu kullanılacak)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
PİŞİRMEK İÇİN
  • Yarım cay bardağı sıvıyağ
  • Biraz tereyağı
YAPILIŞI

Tavuk butlarının derisini ve kemiğinden ayırıp yıkayıp süzüyoruz.Ayırdığımız kemikleri de kaynatıp çorba da kullanablirsiniz.

Büyükçe bir kaseye sosu için soğanı rendeleyip suyunu süzgeçle süzüyoruz (sosumuz da sadece soğanın suyunu kullanıyoruz)  




Üzerine ,rendelenmiş sarımsağı, yoğurdu, zeytinyağını, pul biberi, karabiberi, toz biberi, kekik ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.







Hazırladığını tavukları sosa yatırıp kaseyi streç filme sararak buzdolabının alt kısmında sonra ise bir gece buzlukta ( derindondurucuda ) saklayın.
Tavuk dönerimiz hazır,donmuş olan tavuk döneRi istediğiniz zaman buzluktan çıkarın biraz eriyince henüz daha buzluyken ince ince dilimleyin kolay kesebilmeniz için fazla erimemesi hafif buzlu olmaması lazım.
Kestiğiniz tavuk dönerleri, büyük bir tavada sıvı yağ ve tereyağının içine atıp kızartıp sıcak sıcak servis yapıyoruz