Bumerang - Yazarkafe

18 Kasım 2016 Cuma

KOKULU LAZ ÜZÜMÜNDEN KOMPOSTO


بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
                      Bismillahirrahmanirrahim......


Asmamızda ki üzümleri topadıktan sonra  onlardan kış için  konserve yapmıştım, birkaç salkım üzümüde daha olmadığı için asmada bırakmıştım,  hafta sonu o kalan üzümleri de topladık  birazını yedik kalan üzümleri de değerlendirmek için  evde olan çekirdeksiz üzümleri de ekleyerek komposto yaptım. 

                       KOKULU LAZ ÜZÜMÜNDEN KONSERVE TARİFİNE BURADAN BAKABİLİRSİNİZ.

MALZEMELER
  • 650 gram Laz üzümü
  • 250 gram çekirdeksiz üzüm
  • 3 lt su
  • 1 su bardağı şeker

YAPILIŞI


Üzümleri yıkayıp süzüp tenceremize alıyoruz 




















Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.


Kaynayınca içine şekerini ekliyoruz şeker ilavesi sizin damak zevkinize kalmış az veya çok olabilir.
Üzümleri süzgeçten geçiriyoruz. 

Hoşafımız hazır. Afiyet olsun....